Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mollahul Omar cere boicotarea alegerilor prezidentiale din Afganistan

Liderul spiritual al talibanilor, mollahul Omar, le-a cerut afganilor sa boicoteze alegerile prezidentiale din 2009 si sa se uneasca impotriva "ocupantilor", relateaza AFP, citind un mesaj dat publicitatii duminica.
"Nu va lasati orbiti de alegerile mincinoase anuntate. In realitate, alegerea este facuta la Washington", a afirmat mollahul Omar, autoproclamat "comandant al credinciosilor" si lider al "Emiratului islamic Afganistan", intr-un mesaj publicat cu ocazia sarbatorii musulmane Aid al-Adha.
"Oricine ar fi personalitatea aleasa, nu va va putea alina durerile, cind veti fi bombardati de mii de ori de America", a adaugat el, facind o referire clara la actualul presedinte afgan, Hamid Karzai, care a protestat in repetate rinduri dupa atacurile lansate de fortele internationale.
"Nu exista nici o diferenta intre regele Shuja, Babrak Karmal si actualii responsabili din administratia de la Kabul. Toti sint egali in tradarea idealurilor nationale si islamice", a mai spus mollahul Omar.
Mollahul Omar a lansat si un apel la unitate nationala in Afganistan, in pofida divizarilor etnice si lingvistice. "O data in plus, dusmanul incearca sa-i divizeze pe afgani. Religia noastra ne invata sa respingem prejudecatile bazate pe etnie. Singura legatura care ne uneste este islamul", a spus el.
"Daca ne unim, sintem o natiune puternica, careia nu-i poate face fata nici o putere din lume. Trebuie sa ne determinam singuri destinul. Daca afganii nu s-ar fi alaturat cruciatilor, necredinciosii nu ar fi putut niciodata sa invadeze Afganistanul", a apreciat mollahul Omar.
El a reluat si apelul pentru retragerea trupelor straine din Afganistan, care "se afla pe punctul de a fi invinse", si a afirmat ca "sprijinul acordat mujahedinilor este o obligatie religioasa".
Mollahul Omar, in virsta de 49 de ani, a fost liderul militiilor islamiste care au condus Afganistanul in perioada septembrie 1996 - noiembrie 2001.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii