Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moldoveanul Viorel Iordachescu este cistigatorul "Open Sah Galati"

Pe 3 mai s-a incheiat cea de a doua editie a concursului international de sah "Open Sah Galati", competitie care a reunit la start 98 de sportivi din Romania, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria si Ungaria, printre ei aflindu-se atit Mari Maestri Internationali, dar si jucatori Neclasificati. Turneul s-a desfasurat in sistem elvetian, pe parcursul a 9 runde, timpul de gindire afectat fiecarui concurent fiind de cinci ore si jumatate de partida.
Clasamentul final al turneului principal masculin a avut urmatoarea configuratie: pe locul intii cu 7 puncte s-a clasat reprezentantul Republicii Moldova, Viorel Iordachescu, iar premiul primit de acesta a fost de 75 milioane lei, iar locurile doi si trei au fost ocupate de Vasile Sanduleac si, respectiv, Marin Mihail.
La feminin prima pozitie a fost adjudecata de Julia Ionica din Romania.
Au mai fost acordate premii in bani pentru primii clasati la diferite categorii de punctaj ELO.
Astfel, Ovidiu Davidescu s-a clasat pe primul loc la categoria 1800 - 2000 ELO in timp ce pina la 1800 ELO aceeasi pozitie a fost adjudecata de Cristian Mures, jucator de categoria I legitimat la Orizont 64.
"Este un rezultat foarte bun obtinut de jucatorul nostru si cred ca, peste putin timp, cu o pregatire adecvata rezultatele lui vor fi mult mai valoroase. La categoria 8-10 ani, cel mai bun rezultat obtinut de sahistii braileni a fost cel al lui Adrian Gojan, campionul judetean din acest an. El a obtinut 3 puncte intr-o companie extrem de puternica in care a avut drept adversari chiar si Candidat Maestri. Este cu siguranta un sahist de mare perspectiva, care la anul se poate lupta pentru titlul de campion national" a declarat Ionel Balcan, vicepresedintele clubului Orizont 64.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii