Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mohammed Bin Hammam şi-a retras candidatura de la şefia FIFA

"Evenimentele recent întâmplate mi-au lăsat un gust amar şi m-au dezamăgit, atât pe plan profesional, cât şi personal. Este trist că lupta pentru cauzele în care cred are un astfel de cost: ştirbirea reputaţiei FIFA. Nu îmi doresc acest lucru, pentru că ar fi de neacceptat. Nu pot admite ca prestigiul FIFA şi numele de care sunt atât de ataşat să fie dus în noroi din cauza concurenţei între două persoane. (...) Îmi anunţ retragerea din cursa pentru preşedinte", a scris Bin Hammam, în vârstă de 61 de ani.

Mohammed Bin Hamman era singurul rival al actualului preşedinte, Sepp Blatter, în cursa pentru viitoarele alegeri la şefia Federaţiei Internaţionale de Fotbal.

Anunţul qatariotului Bin Hamman a fost făcut după ce FIFA a deschis o anchetă de etică asupra preşedintelui Sepp Blatter, în urma scandalului de corupţie declanşat înaintea alegerilor pentru conducerea forului.

Scandalul a început după ce Mohamed Bin Hammam, membru al Comitetului Executiv al FIFA şi contracandidat al lui Blatter la şefia forului, a fost acuzat de un coleg că ar fi dat mită oficialilor din Caraibe.

Bin Hammam a contraatacat afirmând să Blatter ştia despre sumele ce le-ar fi fost date celor din Caraibe, astfel că FIFA s-a văzut obligată să extindă investigaţiile şi asupra preşedintelui.

Sepp Blatter are 75 de ani şi este preşedinte al FIFA din 1998.

Alegerile ar urma să aibă loc la începutul lui iunie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii