Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Modificari esentiale in procedura pentru achizitiile "Sapard"

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a modificat procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica pentru investitiile realizate prin Programul "Sapard". Astfel, asa cum se precizeaza in comunicatul de presa emis de Oficiul Judetean Braila al APDRP, in conformitate cu legislatia comunitara in Romania, se impune aplicarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii. Orice contract finantat sau subventionat in mod direct mai mult de 50%, de catre o autoritate contractanta, se considera a fi contract de achizitie publica si trebuie sa se conformeze noii proceduri.
"Procedurile prin care se atribuie contractele de achizitie publica pot fi: licitatia deschisa, licitatia restrinsa, dialogul competitiv, negocierea si cererea de oferte. In situatia in care prin aceasta ordonanta anuntul de intentie, de participare si de atribuire se incadreaza in cele care trebuie publicate, atunci anuntul respectiv va fi transmis catre Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), pe adresa www.e-licitatie.ro", se precizeaza in comunicat.
Prin modificarea si adoptarea noii proceduri de achizitii publice se scurteaza termenele de depunere a ofertelor (de la 60 la 28 de zile) si se realizeaza o mai buna transparenta prin publicarea anunturilor de licitatie pe site-urile www.e-licitatie.ro si www.apdrp.ro, fata de publicarea acestora doar in presa locala. O alta noutate a aplicarii OUG nr. 34/2006 este si reducerea pragurilor financiare procedurale pentru executia lucrarilor (ex: de la 300.000 la 250.000 euro).
Categorie articol: 

Comentarii