Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Modificari in calendarul miscarii personalului didactic

Concursul de titularizare se decaleaza cu o zi pentru anumite discipline deoarece nu sint suficienti profesori cu gradul I pentru evaluarea cadrelor didactice. "Pentru Turism si Drept trebuie sa apelam la invatamintul universitar brailean, pentru ca in sistemul nostru nu avem cadre didactice cu gradul I. Am fost nevoiti sa cautam solutii pentru ca avem candidati cu aceste specializari. Pe 18 iulie, asa cum s-a stabilit initial, vor sustine proba scrisa cadrele didactice inscrise in Centrele de la liceele “Perpessicius” si “Cerna”. Pentru cadrele didactice din celelalte doua centre de evaluare, de la “Sebastian” si “Saligny”, examenul se amina cu o zi pentru ca nu avem cadre didactice suficient de pregatite la anumite discipline pentru a fi evaluatori", a explicat inspectorul responsabil cu resursele umane, prof. Aristica Balaban.
Proba practica necesara pentru promovarea examenului de titularizare se va sustine, asa cum a fost stabilit, pe 12 iulie.
Cum Braila este judet pilot in descentralizarea sistemului de invatamint, in privinta metodologiei de desfasurare a examenului de titularizare sint multe noutati. La nivel judetean se organizeaza comisii de elaborare a subiectelor, a baremelor de corectare si de evaluare a lucrarilor, fiecare comisie urmind sa aiba un presedinte. In fiecare zi de examen, presedintele se prezinta la Centrul de examen si, impreuna cu membrii comisiei, elaboreaza cele trei variante de subiecte, dupa care se trage la sorti una dintre acestea. Dupa 48 de ore de la finalizarea examenului se vor afisa rezultatele, iar cei nemultumiti de rezultat vor putea face contestatii. La nivel judetean va fi o singura comisie de contestatii, un singur presedinte, cu subcomisii pentru fiecare disciplina. In final se vor afisa rezultatele in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute de candidati.
Repartitiile se vor face in fiecare centru de examen, pentru fiecare disciplina, pentru fiecare unitate de invatamint si pentru fiecare post. Pentru aceasta operatiune sint planificate trei zile, fiecare disciplina avind stabilita o anumita ora. Criteriile de departajare se vor aplica numai la medii egale. Pentru ca un post titularizabil sa fie ocupat, cadrul didactic trebuie sa obtina la examen cel putin nota 7.00. Daca nici un candidat nu are o medie peste 7.00, postul devine netitularizabil si se poate ocupa. O alta noutate ce decurge din faptul ca sintem judet pilot pentru descentralizare este aceea ca odata acceptat un post in sedinta publica nu se mai poate renunta la el decit daca se paraseste sistemul de invatamint.
Cadrele didactice care nu au posturi titularizabile, vor putea ocupa posturi tot in sedinta publica prin suplinire. La medii egale, primul criteriu de departajare il va constitui continuitatea pe post datorata sustinerii unui examen de titularizare in 2003, in urma caruia candidatul a putut ocupa trei ani la rind acelasi post.
Pentru aceste sedinte publice de repartitii sint vacante 1.200 de posturi, din care 331 de fractiuni de posturi, adica sint in catedra mai putin de 18 ore pe saptamina, cit prevad normativele, si 869 de posturi complete. La acest examen s-au inscris 900 de candidati. Posturile care ramin vacante se vor ocupa in a doua sesiune de repartizari, de la sfirsitul lunii august.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii