Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Modernizarea reţelei de apă-canalizare în cartierele mărginaşe ar putea debuta la sfârşitul lunii septembrie

Primarul Aurel Simionescu speră ca la finele lunii septembrie să fie demarate lucrările de extindere a reţelei de apă-canalizare în cartierele mărginaşe ale municipiului. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.
Simionescu a explicat că nu va exista o zonă favorizată, ci lucrările vor începe concomitent în fiecare dintre cartierele periferice ale Brăilei. "Le-am cerut muncitorilor ca atunci când şi-au terminat proiectul pentru o anumită grupă de străzi, să se apuce de lucrare. Există două tipuri de condiţionări: la apă este vorba de presiunea apei, hidraulica oraşului, după cum spun ei, iar la canalizare este vorba de panta pe care trebuie s-o aibă conducta respectivă pentru ca într-un final să ajungă în colector şi la Dunăre. Eu sper ca undeva la finalul lunii septembrie să fie terminate primele grupe de străzi din cartiere şi să se apuce de treabă, pentru că nu vreau să le dau drumul să sape pe 20 de străzi, ca să ne prindă iarna cu străzile săpate, ci pe măsură ce realizează săpătura, să pună şi conducta şi să astupe (...) În fiecare cartier vor începe lucrările, pe grupe de străzi", a precizat edilul-şef.
Precizăm că proiectul are o investiţie de 32 milioane de euro, bani primiţi prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, iar extinderea conductelor de apă-canalizare va cuprinde următoarele cartiere: Chercea, Radu Negru, Lacu Dulce, Brăiliţa, Clonii şi Pisc.
Categorie articol: 

Comentarii