Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Modernizare cu probleme, pe Calea Călăraşilor

• păcat de asfaltul proaspăt turnat, că dacă eşti atent la detalii te doare capul...

 

Calea Călăraşilor a trecut recent printr-un amplu proces de modernizare, pe tronsonul dintre bulevardul Independenţei şi Piaţa Traian. Se ştie că lucrările au început încă din toamna anului trecut, când s-a schimbat conducta de apă pe toată lungimea străzii şi s-au executat aproape concomitent racordurile din curţi. A urmat, în vara acestui an, rebilitarea carosabilului, cu covor asfaltic nou şi  borduri noi. Un nou strat de asfalt s-a turnat şi pe trotuare.

Da, acum totul este frumos, util şi civilizat. Numai că, la o privire mai atentă dai şi peste o serie de “inadvertenţe”: foarte multe capace din plastic de la canalizarea menajeră, montate ochiometric, sunt la cote diferite (în plus faţă de cota asfaltului cu 10-15 cm); lângă Facultatea de Inginerie tronează o toaletă ecologică, de la organizarea de şantier, plină ochi de mizerie; în dreptul blocurilor duplex de la Cuza, casetele din beton măcinat de intemperii arată oribil; bucăţi de bordură au rămas nepuse în operă; la Palatul Justiţiei, o insulă din zona parcării este plină de piatră spartă, asfalt şi bălării...

Pe alocuri, trotuarele sunt pline cu maşini parcate aiurea, inclusiv în dreptul  riveranilor, chiar dacă unii dintre aceştia dispun de curţi spaţioase, pavate cu piatră cubică.

Constructorii şi-au lăsat în urmă benzi de plastic spânzurate de stâlpi, iar nişte indicatoare de orientare diversă au fost îndoite cu utilajele, iar cine le-a îndreptat a făcut lucru de  mântuială.

În plus, la limita cu staţia de la Murgoci, unde sunt alte belele, un coş de gunoi strâmb şi turtit face casă bună cu bălăriile şi bucăţile de beton şi bordură sparte.

 
Categorie articol: 

Comentarii