Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moartea lui Virgil Stilistul. Varianta Spitalului Judeţean Brăila

• reprezentanţii unităţii sanitare brăilene ne-au precizat că pacientul Virgil Ionescu a stat în Unitatea de Primiri Urgenţe 3 ore şi 35 de minute, timp în care a fost dus în Resuscitare, iar după ce l-au stabilizat, au cerut transferul către un spital din Bucureşti • precizările vin după ce rudele stilistului au acuzat că timpul de aşteptare în UPU a fost de circa 10 ore

 

 

A ajuns la UPU la ora 16.15, în stare comatoasă, a primit “cod critic” la Triaj, iar la 19.50, autospeciala a plecat cu pacientul către Bucureşti.

Aceasta ar fi pe scurt explicaţia SJU Brăila în cazul pacientului Virgil Ionescu, cunoscut în oraş ca Virgil Stilistu.

 

După ce Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila a făcut precizări în ceea ce priveşte intervenţia echipajelor medicale în cazul lui Virgil Ionescu, pe data de 21 august, când stilistul a suferit un accident vascular cerebral, recent, şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila ne-a prezentat punctul său de vedere. Răspunsurile instituţiilor vin în urma acuzaţiilor grave făcute de rudele familiei stilistului, precum că la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) pacientul a aşteptat 8 ore un elicopter pentru transfer către un spital din Bucureşti, care n-a mai venit, iar transportul până în Capitală s-a făcut cu o ambulanţă.

Reporterii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au solicitat, în scris, Spitalului Judeţean de Urgenţă să detalieze cazul, pe ore, pentru a afla ce s-a întâmplat exact în ziua de 21 august 2018, atunci când Virgil Ionescu a suferit un accident vascular cerebral, a fost transferat la Bucureşti pentru operaţie, iar după 10 zile a survenit decesul acestuia.

Potrivit unităţii sanitare brăilene, pacientul a fost adus la UPU, pe 21 august 2018, la ora 16.15, în stare comatoasă, iar la Triaj a primit “cod critic”. Imediat a fost preluat de către personalul medical şi dus în Resuscitare. Reprezentanţii SJU Brăila au recunoscut că s-a luat în calcul transferul pacientului la Bucureşti cu elicopterul SMURD,şi la ora 18.35 au solicitat acest lucru. După 20 de minute, adică la 18.55, medicii brăileni au primit răspuns că elicopterul nu este disponibil, iar transportul cu ambulanţa până în Capitală rămăsese singura opţiune. Solicitarea pentru salvare a fost făcută la ora 19.05, iar la 19.50, autospeciala a plecat cu pacientul către Bucureşti.

Întrebaţi de ce intervenţia chirurgicală nu a fost efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, şefii unităţii sanitare ne-au răspuns că “Nu avem echipa medicală necesară”.

Reamintim că ziarul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a publicat o ştire despre faptul că Virgil Ionescu sau Virgil Stilistul, aşa cum era cunoscut brăilenilor, a murit în urma unui accident vascular cerebral. Ulterior, rudele bărbatului de 40 de ani ne-au scris că acesta s-a stins cu zile, făcând acuzaţii grave la adresa sistemului medical brăilean. O nepoată a faimosului stilist ne-a spus că unchiul său a suferit accidentul vascular cerebral pe 21 august, la ora 15.20, la salonul “Venus” din municipiu, iar la faţa locului a venit o salvare fără medic, ulterior apărând şi o autospecială cu medic. Dus la U.P.U., acolo a aşteptat 8 ore un elicopter care nu a mai venit şi după 10 ore a fost dus cu salvarea la Spitalul Universitar din Bucureşti, unde a fost operat. Aceeaşi variantă a susţinut-o şi un apropiat al stilistului, care ne-a scris pe adresa redacţiei.

La 10 zile după ce a suferit accidentul vascular cerebral, Virgil Stilistul a murit.
Categorie articol: 

Comentarii