Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moţiunea nu a trecut. Liberalii nu mai discută cu partidele din coaliţie

Un spectacol trist, de împunsături între politicieni şi discursuri lipsite de valoare. Cam aşa poate fi caracterizată şedinţa de ieri a Parlamentului, unde a fost respinsă moţiunea de cenzură „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!". Iniţiat de liberali, demersul a fost susţinut de 207 de aleşi. Opt au votat „împotrivă". Pentru a trece erau necesare 275 de voturi favorabile.
Un eşec care i-a supărat pe liberali, care au decis să nu mai aibă discuţii cu liderii partidelor din coaliţia guvernamentală până în momentul în care aceştia vor decide să renunţe în a-l mai susţine pe Ponta în funcţia de premier.

Vor vorbi numai în Parlament

„Victor Ponta va fi la guvernare şi va fi prim-ministru al României câtă vreme ceilalţi lideri de partide politice aflate la guvernare vor susţine această formulă de prim-ministru compromis, de prim-ministru inculpat trimis în judecată. Am luat decizia să refuzăm să ne aşezăm la masă cu cei patru lideri de partide politice care duc România pe un drum greşit până când vor renunţa la soluţia compromiţătoare pentru România - anume Victor Ponta prim-ministru. (...) Vom refuza să ne aşezăm la masă cu un partid sau cu o coaliţie care nu dă semne că a înţeles pericolul de a-l ţine pe Victor Ponta în continuare la Palatul Victoria", a afirmat copreşedintele liberal Alina Gorghiu, la finalul şedinţei Comisiei de unificare a PNL, scrie agerpres.ro.
„PSD nu se va schimba, PSD nu are niciun fel de aplecare pentru discuţii serioase", a adăugat Gorghiu. La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a arătat că moţiunea a avut rolul de a-i scoate în evidenţă pe cei care îl sprijină pe Victor Ponta. „Dacă am fi fost mercantili şi am fi vrut puterea cu orice preţ, aveam soluţii. Puteam discuta mâine dimineaţă de o formulă guvernamentală în care cred că erau soluţii. Nu ne-a interesat lucrul acesta", a afirmat Vasile Blaga. Potrivit acestuia, în problemele importante, cum ar fi bugetul, PNL îşi va expune punctele de vedere în Parlament.

Ponta trăieşte în cu totul altă realitate

Anterior, de la tribuna Parlamentului, Ponta a citit, ca argument împotriva criticilor aduse de liberali, mesajul pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a adresat, recent, în SUA, investitorilor americani, conform căruia „România beneficiază de avantaje importante, creştere economică susţinută, stabilitate financiară şi monetară, datorie publică redusă, forţă de muncă bine pregătită, numeroase resurse, este un element de stabilitate pentru întreaga regiune". Prim-ministrul i-a acuzat pe liberali că se ascund în spatele procurorilor şi aşteaptă ca aceştia să facă opoziţie în locul lor, apoi i-a ironizat cu privire la numărul susţinătorilor chemaţi în Parcul Izvor în timpul dezbaterii moţiunii la un miting, arătând că „sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari".
În susţinerea moţiunii, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că premierul Victor Ponta „trăieşte în cu totul şi cu totul altă realitate" şi „nu înţelege nimic din ce i se întâmplă". Ea a adăugat că prim-ministrul mai are trei-patru cetăţeni care îl susţin - „unul vrea să se aşeze pe locul de pe care Ponta s-a ridicat în partid, altul îşi doreşte să rămână primul senator al ţării, altul confundă puterea cu interesul naţional, iar toţi confundă interesul naţional cu interesul personal". „Nu le pasă nici măcar de dvs., dragilor, care astăzi staţi în sală, pentru că, dacă v-ar considera suficient de maturi, v-ar lăsa să vă exercitaţi dreptul de vot", le-a transmis Alina Gorghiu parlamentarilor care au susţinut Guvernul şi care s-au abţinut de la vot.

Ponta dezonorează România

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a apreciat că, din cauza deciziei luate de Ponta de a nu demisiona ca urmare ca problemelor cu Justiţia, acesta „dezonorează România în fiecare zi". În opinia sa, atunci când un înalt demnitar ajunge într-o situaţie personală care face rău poziţiei sale în stat, ţării sale şi fiecărui cetăţean, atunci trebuie să renunţe imediat la demnitatea respectivă.
Ponta i-a răspuns şi lui Vasile Blaga: „Momentul trist a fost reprezentat de domnul Blaga, din păcate, care a zis că dânsul m-a scos din politică. Cu tot respectul, am şi eu un labrador acasă care mereu se crede tigru. Cei care m-au scos pe mine din politică, din păcate, cred că vă vor scoate şi pe dumneavoastră şi nu e corect nici pentru mine nici pentru dumneavoastră. Să ţineţi minte acest lucru", a replicat Ponta.

 
Categorie articol: 

Comentarii