Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moţiunea de cenzură "11 împotriva României" a fost depusă

Anterior, surse parlamentare liberale declaraseră că textul moţiunii de cenzură a fost definitivat şi este semnat de 127 de parlamentari PNL şi UDMR, dar şi câţiva de la PSD, care şi-au depus semnăturile "în nume personal", însă trei dintre aceştia şi-au retras până la urmă semnăturile.
Titlul moţiunii, "11 împotriva României", se referă la componenţa actuală a Cabinetului Boc, format din zece miniştri şi premierul.

"Asistăm la un Guvern de factură personală al domnului Băsescu, moţiunea îl va sancţiona", a declarat fostul premier

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că depunerea moţiunii de cenzură împotriva Cabinetului Boc II este motivată de faptul că actualul Executiv este unul "de factură personală" a lui Traian Băsescu.
"Am depus textul moţiunii de cenzură împreună cu semnăturile necesare. Este depusă de grupurile parlamentare ale PNL şi ale UDMR, ţinând cont de situaţia politică, de criza economică, socială şi morală în care se află România astăzi", a afirmat Tăriceanu, criticând "derapajul continuu pe care actuala putere Băsescu-Boc îl are". El a anunţat că sunt 124 de semnături strânse, fără să spună nici măcar cum se intitulează moţiunea de cenzură.
"Asistăm la un Guvern de factură personală al domnului Băsescu care nu face decât să îndeplinească dorinţele acestuia şi iată că primii paşi spre totalitarism sunt făcuţi pe nesimţite. Deci moţiunea vrea să sancţioneze aceste atitudini, acest mod de a face politică în România, această desconsiderare a instituţiilor fundamentale democratice într-o ţară care de-abia a păşit din nou de 20 de ani pe drumul democraţiei", a afirmat Tăriceanu.
Fostul premier a considerat drept incalificabil gestul Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Legea pensiilor. "Nu discutăm subiectul pe fond, ci forma, care denotă o tendinţă de alunecare spre totalitarism. Înţelegem aşadar că în curând în România se va decide totul numai prin ordonanţe de urgenţă şi asumări de răspundere, Parlamentul rămîne o instituţie decorativă", a comentat fostul premier.
Tăriceanu a comentat că un Parlament, bicameral sau unicameral, nici nu şi-ar mai avea rostul în acest condiţii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii