Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Moşeală" şi furtună de plete pe Faleza Galaţi

Sâmbătă, cu începere de la ora 20.00, băieţii de la Addiction au susţinut un concert pe faleza din Galaţi, pe terasa Zodiar, la Foişor.
Locaţia aleasă pentru susţinerea concertului a fost mai mult decât inspirată: un foişor, care, prin forma lui geometrică, a distilat sunetul într-un mod excelent, păstrându-i intactă vigoarea.
Pe durata celor două ore de concert, publicul, format în mare parte din adolescenţi, a dat dovadă de o receptivitate şi un entuziasm cu totul aparte. Exploziile formaliste ale chitarei lui Silviu Paraschiv, toba demenţială a lui Alex Muşat, vocea mai proaspătă ca oricând a lui Andrei Văsii, bass-ul cu inflexiuni grunge al lui Bogdan Iftode şi clapele rafinate ale lui Răzvan Popa au produs isterie în rândul celor peste 400 de persoane prezente la concert, muzica formaţiei intrând practic în coliziune cu valurile de aplauze şi ţipetele publicului, a cărui furtună de plete a atins proporţii "alarmante". Iar pogo-ul - a.k.a "moşeală" - a fost la el acasă, în faţa scenei, pe fondul cover-urilor după Metallica, creându-se un micuţ front de adolescenţi hard&heavy. Aşadar, publicul din Galaţi primeşte nota 10 din partea redacţiei "Obiectiv Vocea-Brăilei" pentru setea de muzică de care a dat dovadă.
Cu ocazia acestui concert, formaţia Addiction a prezentat pe scena terasei Zodiar şi două piese proaspete: "Fruntea sus" şi "Ultima noapte" - două melodii puternice, precise, hotărâte. Tot cu această ocazie, în urma unui concurs al trupei desfăşurat pe Facebook, două fete norocoase din public şi-au ridicat premiile, constând într-un CD ce cuprinde, în exclusivitate, varianta de studio a piesei "Antisocial".
Acesta a fost probabil unul dintre cele mai bune şi cele mai virile concerte pe care trupa le-a susţinut până la această oră - o probă perfectă de coeziune instrumentală!
26addict1Concertul Addiction a avut loc în cadrul primei ediţii a Festivalului "Faleza pentru voi!", un proiect ambiţios şi admirabil ce-şi propune, pe durata a trei luni, printr-un spectru larg de acţiuni artistice, reabilitarea socio-culturală a Falezei Galaţiului.
"E un festival care se întinde pe toată durata verii. A început în iunie, durează trei luni şi se va termina în august. Însă e posibil să-l mai prelungim chiar şi în septembrie. Festivalul, pe care l-am numit generic «Faleza pentru voi!», îşi propune o reabilitare socio-culturală a falezei Galaţiului, prin concerte de jazz, rock, folk, hip-hop, muzică simfonică, concursuri de dans, tabere de sculptură, expoziţii foto şi de pictură şi multe altele. Am vrut să evităm să mergem pe formula unui festival de artă urbană. E ceva cât se poate de serios. Ne interesează calitatea. Am dorit să elaborăm o gamă cât mai variată de opţiuni culturale", ne declara recent Bogdan Voicu, managerul clubului Zodiar, care este totodată şi organizatorul principal al festivalului, alături de ong-ul ATAC şi Primăria Galaţi. Demn de menţionat este că în acest week-end muzica de calitate va răsuna din nou la Galaţi care este gazda festivalului "Zilele Timişoreana", trupe precum Cargo, Viţa de Vie, Holograf, urmând să susţină concerte în oraşul vecin.
Categorie articol: 

Comentarii