Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mitza si Maritza sau "Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim"

Mitza si Maritza stau de vorba la o cafea si o kentana.
- Auzi fa, Maritza, spune-mi si mie cum ai derulat implementarea fondului fare, ti-ai atins targhetul?
- Nu prea le ai cu managementul Mitza. Mai intii si la inceput trebuie sa ai in vedere brendul si trendul si apoi tintesti targhetul. Asocierile se bazeaza pe trei paliere: politic, economic si social, pilonul principal fiind de fapt banii. Bineinteles ca e necesar si un trening eficient...
- Stai ca ma innebunisi, chiar si pentru brinza de capra?...
- Chiar asa. Aceasta oportunitate de bisnis comporta un anumit casting pentru ca inputurile sint strict monitorizate.
- Inputuri zici, miroase cam urit.
- Bineinteles. Miroase urit si managementul ingrasamintelor naturale, dar sint ecologice si au un orizont de asteptare stralucit.
- Adica balegarul vrei sa spui?
- Ochei. Orice oportunitate de afaceri trebuie facuta cu cap, pentru ca o anumita parte a presei si grupurile de interese stau la pinda si cum vad ca faci o afacere pe cinste te si baga la corupti.
- Am auzit ca macaronarii se omoara dupa brinza de capra. E adevarat?
- Bineinteles, am si luat legatura cu briliantul care, dupa cum stie o lume, e un tip super misto si in orice caz mai haios decit regele. El imi asigura marchetingul pentru locatia Piemonte.
- Stai soro, care rege? Cioaba? Stanescu?
- Zau ca ma enervezi: regele Hagi, necultivato. Eminescului si Hagiului eu le port o deosebita stima!
- Tu Maritza, ce sa mai spun, le stii pe toate. Daca le-ai da la ziar ai face deliciul presei si ai crea o atmosfera incendiara, ca fanii pe stadioane.
- Aici ai dreptate, sint o tipa cul si dupa ce le pun cipuri la capre, le spal ugerul de baliga si le mulg mecanizat, o sa ma ocup de cateringul cu brinza si undeva in state.
- Catering, state, astea ce mai sint?
- Lasa ca o sa te invit intr-o zi la un viscki cu soda si am sa-ti spun.
- Oau! Sa n-aud de soda. Am o nepoata care s-a otravit cu soda din dragoste in timp ce se uita la iarta-ma.
- Gut bai, o revoar, aufiderzen, a rividerci! Ajungem noi in ue, macar cu brinza de capra "Maritza" si cu cirnati de Plescoi.
- Pa tu, vichend placut!
Maritza ramasa singura isi elaboreaza pleningul, pentru a doua zi. "Dupa ce pleaca prostanacul de barbatu meu cu caprele la pascut, imi refrisez lucul, ma duc sa fac soping la mini marchetul Anytzei lu' Ilyescu, la prinz sint invitata la un barbechiu, iar pe seara, ei pe seara am un brifing cu politistul de proximitate. Foaie verde si-o manea, frumoasa e viata mea/ Vino sa ma salti un pic, sa ma saruti pe buric! Che bela vita"!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii