Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mitroi, multe insuccesuri

"Ca presedinte al PDL Braila, voi avea mult de treaba. Cu totii stim ce situatie dificila este aici, asa ca nu am motive sa sar de bucurie, ci sa ma apuc serios de treaba". Asta afirma Nicolae Mitroi, in 3 martie 2008, imediat dupa ce a aflat ca este viitorul sef al PDL Braila. Saptamana trecuta, acelasi Mitroi a declarat: "Concluzia generala a fost aceea ca rezultatul pe care l-am obtinut la alegerile din 2008 este nesatisfacator. Suntem printre organizatiile codase din tara... Va trebui sa avem noi responsabilitati cu privire la unele sectoare de activitate."
Prin urmare, conducerea PDL Braila a cazut de acord ca un proces de reorganizare este mai mult decat binevenit. Procesul a inceput in forta, in cel mai pur stil politicianist de pe la noi: de la coada la cap. Desi admite ca, in 2008, a inregistrat rezultate de toata jena atat la alegerile locale, cat si la cele parlamentare, Mitroi nu a pomenit nici un cuvant despre modul in care se va trage singur la raspundere. Intr-adevar, echipa PDL a luat bataie la scor in alegeri, dar nu antrenorul este vinovat pentru asta. De fapt, nimeni nu este vinovat. Nici macar soarta sau vremea care, sa ne aducem aminte, a fost schimbatoare atat in iunie, cat si in noiembrie. Dar daca tot s-a stabilit ca filiala trebuie sa se reorganizeze, atunci e cazul ca presedintele Mitroi sa faca ce stie mai bine, adica "sa se apuce de treaba", asa cum a facut-o - nu-i asa? - si de la inscaunare incoace. Schimbarea trezorierului si infiintarea unei comisii judetene pentru litigii si petitii sunt primele masuri pe care Nicolae Mitroi le-a luat in calitate de reorganizator-sef. Este un inceput bun, dar reorganizarea trebuie sa continue, pentru a putea vorbi, intr-adevar, de rezultate. Ma gandesc ca ar fi cazul ca presedintele Mitroi sa-si indrepte atentia si catre alte compartimente din cadrul partidului, care este posibil sa nu fi functionat la parametrii normali, in cele doua meciuri electorale de anul trecut. De exemplu, sunt sigur ca o analiza pertinenta, facuta la rece, fara patimi, ar scoate la iveala importante nereguli in cadrul Serviciului Femei de Serviciu din PDL Braila, abateri care au tras in jos partidul in alegeri. Apoi, trebuie verificat si cum (nu) si-au facut treaba membrii Directiei Umflat Baloane si Lipit Afise pe Stalpi, care nu-i exclus sa-si fi bagat picioarele in el de partid si sa fi pactizat cu dusmanu' electoral.
Cat despre acei indivizi care susotesc pe la colturi ca presedintele Mitroi ar trebui sa raspunda primul pentru "insuccesurile" din alegeri, concluzia e una singura: este vorba despre elemente turbulente, care au misiunea sa dezbine partidul. Or dl. Mitroi nu poate permite una ca asta, caci, dupa cum a spus si anul trecut, mai are "mult de treaba" pana va sosi ora inchiderii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii