Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Miting la ambasada germana din Budapesta, in contextul grevei angajatilor feroviari si aeroportuari

Sindicatele angajatilor aeroportuari din Ungaria, aflati in greva, au organizat o demonstratie luni dimineata, in fata ambasadei Germaniei din Budapesta, in timp ce muncitorii din domeniul cailor ferate si-au continuat greva, perturbind traficul feroviar, relateaza MTI.
Aproximativ 50 de persoane au participat la miting, inclusiv familiile muncitorilor. O petitie a fost inminata unui reprezentant al ambasadorului german, solicitindu-i sa ceara conducerii Budapest Airport sa respecte legile europene ale muncii si sa continue negocierile. Budapest Airport este o filiala a companiei germane Hochtief.
Greva angajatilor companiei de cai ferate (MAV) continua luni sa perturbe traficul, in vreme ce activitatea la Aeroportul International Ferihegy din Budapesta sa desfasoara fara probleme, in pofida protestelor. MAV a precizat ca trenurile circula in toate garile din Budapesta, inregistrindu-se o imbunatatire si in alte zone ale tarii.
Personalul si efectivele de securitate ale aeroportului au intrat in cea de-a 13-a zi de greva, in vreme ce muncitorii din domeniul cailor ferate si-au oprit activitatea pentru a doua saptamina.
Liderul uniunii sindicatelor feroviare (VDSZSZ), Istvan Gasko, a precizat ca decizia pentru continuarea grevei de-a lungul sarbatorilor de Craciun - pe 24, 25 si 26 decembrie - depinde de rezultatul negocierilor din aceasta saptamina. Reprezentantii MAV si VDSZSZ urmeaza sa reia negocierile la ora locala 17.00 (18.00, ora Romaniei).
Operatorul Budapest Airport a precizat ca zborurile se desfasoara conform programului. Uniunile sindicale care reprezinta angajatii aeroportului au organizat greva la 10 decembrie pentru ca aeroportul din Budapesta sa opreasca restructurarea, sa pastreze forta de munca si sa semneze un nou contract colectiv de munca.
Aeroportul din Budapesta angajeaza personal de securitate din Grecia pentru a inlocui muncitorii aflati in greva, o decizie criticata atit de sindicatele angajatilor aeroportului si de uniunile grecesti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii