Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mitică Şerpulică, noul coleg al poliţiştilor de la Postul Transporturi Feroviare Făurei

vineri, oamenii în uniformă au avut parte de o vizită neaşteptată • a fost vorba despre “Mitică Şerpulică”, după cum l-au “botezat” “gazdele”, poze cu “vedeta” fiind postate pe site-ul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor • profitând de incident, poliţiştii au ţinut să vorbească şi despre condiţiile jalnice din cadrul Postului TF Făurei, în care ei trebuie să îşi desfăşoare activitatea

 

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare (TF) Făurei îşi desfăşoară activitatea în condiţii nu tocmai potrivite pentru un om al legii, ba mai mult primesc şi vizite neaşteptate. Vineri, de exemplu, ei s-au pomenit în uşă cu “Mitică Şerpulică”, un intrus care a buzna în sediu şi s-a pitit pe sub birouri. Poze cu intrusul, care avea mai bine de un metru lungime, au fost postate pe site-ul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, reprezentanţii organizaţiei vorbind despre condiţiile improprii de muncă ale poliţiştilor de la TF Făurei.

V-aţi dat seama că e vorba despre un şarpe, care s-a strecurat în sediul instituţiei de Poliţie şi care a fost botezat de lucrători “Mitică Şerpulică”.

“Emoţionanta întâlnire a avut loc azi (n.r. - vineri), în jurul amiezii, când agenţii au avut ocazia să-l cunoască, la schimbul de tură. Era pitit după un picior al mesei, timid şi inocent, şi doar nenorocul că avea vreun metru şi ceva lungime, l-a făcut să nu treacă neobservat. Dar, fiind echipat necorespunzător, colegii mei au fost nevoiţi să-l invite, respectuos, afară din sediu”, a scris Bogdan Bănică, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România – DECUS.

Din informaţiile primite de la membrii de sindicat, mai explică sursa citată, acest post de poliţie, ca şi multe alte sute din ţară, arată jalnic, gata să cadă, cu pereţii crăpaţi şi fără toaletă, fără apă curentă sau alte “mofturi”, aşa cum le-ar considera mai-marii de la Bucureşti. Despre starea postului TF din Făurei vor fi informate organele abilitate, sindicaliştii spunând că vor întreba şi dacă acest post de poliţie posedă autorizaţie sanitară de funcţionare. Liderii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor ar vrea să ştie dacă organele care ar trebui să ia măsuri pentru reabilitarea acestui post de poliţie, însă nu o fac, ar accepta aşa un coleg, gen Şerpulică. “Până atunci, cei ce merg cu trenul spre litoral, îl pot saluta, cordial (n.r. - evident pe Şerpulică). Posibil să-şi facă rondul prin gară. Asta dacă nu s-a transferat la vreo altă subunitate de poliţie”, mai arată sindicalistul citat.

Sindicaliştii de la nivel local susţin că Postul de Poliţie TF Făurei este plin de crăpături, fără grup sanitar şi apă curentă, iar tot ceea ce s-a făcut până acum, s-a făcut de către poliţişti, mare parte pe propria cheltuială, adică din buzunarul fiecăruia. Nu a fost nimic dat de la IPJ Brăila, întrucât este clădirea CFR, spun sindicaliştii brăileni, însă nici cei de la CFR nu fac vreo investiţie. Toate aceste informaţii ne-au fost transmise de Claudiu Tănase, reprezentantul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor DECUS – de la Brăila.

“IPJ va motiva că nu investeşte în clădirile altora, însă CFR... contribuţie zero”, ne-a declarat sindicalistul.

 
Categorie articol: 

Comentarii