Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Miron Mitrea, audiat la DNA

Miron Mitrea, secretar general al PSD si fost ministru al Transporturi, a fost audiat, miercuri, de procurorii Directiei Nationala Anticoruptie (DNA), intr-un dosar privind fapte de coruptie.
In februarie, Mitrea afirma ca procurorii in cerceteaza pentru pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite, fapte referitoare la o lucrare de extindere a unei case din Baneasa, apartinind mamei sale.
Pe de alta parte, numele lui Mitrea apare in dosarul in care se fac cercetari cu privire la casa din strada Muzeul Zambaccian 16, unde locuieste familia fostului premier, Adrian Nastase. Miron Mitrea sustinea ca el este cercetat intr-o "alta cauza in dosarul in care s-au facut cercetari si cu privire la casa din strada Zambaccian".
Dupa ce procurorii au prezentat invinuirile, la solicitarea sa, Mitrea a dat o declaratie olografa si a raspuns la intrebarile procurorilor legate de modul in care au fost facute aceste lucrari, in anul 2001, de catre una din firmele lui Sergiu Sechelariu. Miron Mitrea a spus ca, a platit toata suma de 3,5 miliarde de lei vechi, reprezentind costul lucrarilor efectuate.
El spune ca a fost intrebat de procurori daca Adrian Nastase a fost cel care i-a recomandat firma lui Sergiu Sechelariu pentru efectuarea acestor lucrari de extindere, dar Mitrea a raspuns ca nu.
Fostul ministru sustinea ca procurorii au fost interesati de modul in care fost numit Sergiu Sechelariu secretar de stat in Ministerul Transporturilor si despre Irina Jianu (inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii - n.r.), despre care Mitrea a spus ca o cunostea inca de cind lucra in minister.
Miron Mitrea spunea ca singura "prostie" pe care a facut-o a fost ca a apelat la o firma din grupul lui Sergiu Sechelariu.
Totodata, Miron Mitrea arata ca, in ceea ce-l priveste, nu exista motive de trimitere in judecata.
Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui Nastase in 7 februarie, pentru luare de mita, precum si obtinere de foloase necuvenite, ca urmare a faptului ca a facut uz de autoritatea sau de influenta sa ca presedinte de partid. Dana Nastase este urmarita penal alaturi de sotul sau, ea fiind una dintre cele sase persoane cercetate de DNA pentru fapte de coruptie in acelasi dosar.
Printre cei urmariti penal sint beneficiari ai apartamentelor din blocul din strada Muzeul Zambaccian, fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, a carui firma a construit imobilul, precum si proprietarul initial al terenului, Gabriel Bivolaru, dar si fostul consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun.
Potrivit anchetatorilor, "invinuitul Adrian Nastase, impreuna cu un alt functionar guvernamental, ar fi dispus numirea si mentinerea invinuitei Irina Paula Jianu in functiile de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC)".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii