Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mircea Sandu a fost audiat la DNA

"Am avut o convocare astăzi şi le-am declarat procurorilor ceea ce am auzit acum câţiva ani de zile într-o prezentare a unui sponsor la o gală, nu mai ţin minte precis, că se discuta faptul că cineva ar fi lansat ideea că Iancu ar fi vorbit şi s-ar fi exprimat în diverse cercuri că are nişte bani pentru Ligă şi CCA ca să câştige un campionat. Da, era vorba de 1.500.000 (euro, n.r.) pentru Ligă şi 500.000 pentru CCA. Dar eu vorbesc cu ani în urmă, nu e vorba de anul acesta, e vorba de trei-patru ani în urmă", a declarat Sandu la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a stat aproximativ o oră.
Întrebat ce a mai discutat cu procurorii, Mircea Sandu a arătat că printre anchetatori se află şi suporteri ai echipelor româneşti, care "sunt mâhniţi de lumea fotbalului românesc", adăugând că şi el este mâhnit de felul în care se comportă lumea fotbalului din România.
Întrebat cum a procedat în urmă cu trei-patru ani când a aflat aceste informaţii, Mircea Sandu a evitat un răspuns direct, spunând doar că nu a cunoscut detalii şi nu a deţinut niciun fel de probe în acest sens, iar informaţia este posibil să o fi aflat de la un ziarist.

"Deci asta n-am spus că este un caz de corupţie", a spus Sandu

"Era un ziarist, cred, care spunea acolo în cerc, nu sunt detalii, era un ziarist, de fapt erau sute de oameni acolo. Da, am luat un centimetru... Ce măsură să iau? Dar eu pot, dacă n-am vreo probă, să iau măsuri? De discutat despre astfel de fapte se discută şi mâine, şi poimâine, şi în viitor", a mai arătat Mircea Sandu.
Apoi, şeful FRF a precizat că ar fi acţionat prin intermediul comisiilor federaţiei dacă ar fi avut probe în cazul Iancu. El a explicat că a făcut afirmaţiile respective despre preşedintele clubului Poli Timişoara în urma unor declaraţii calomnioase ale acestuia.
"În momentul în care eu aş fi avut probe, eu aş fi acţionat în cadrul comisiilor federaţiei, deci astea nu sunt probe, sunt vorbe aruncate pe colo, pe colo. Şi de ce am reacţionat aşa, pentru că domnul Iancu a spus «Sandu are ceva cu mine pentru că nu-i dau bani, nu-i dau şpagă». Deci vorbesc de câţiva ani în urmă, deci nicio probă", a mai spus preşedintele federaţiei.
El a ţinut să precizeze că declaraţiile sale făcute la adresa lui Iancu nu pot reprezenta un caz de corupţie până nu se dovedeşte acest lucru: "Deci asta n-am spus că este un caz de corupţie... Eu n-am spus că cineva ar fi dat aceşti bani, am auzit la acea reuniune, la o lansare a unui sponsor de-al nostru sau la o gala, că era la final de an, sute de oameni, lumea fotbalului, presa, cineva a aruncat asta, dar acum mai ştiu eu cine a aruncat-o? Din presă sau nu mai ştiu".
Categorie articol: 

Comentarii