Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mircea Lucescu, decorat de Ianukovici cu Ordinul de Merit clasa I

Au primit Ordinul de Merit clasa a III-a 12 veterani şi angajaţi ai clubului Şahtior şi Medalia pentru Muncă şi Curaj directorul general al stadionului Donbass Arena şi şase angajaţi ai grupării de fotbal din Doneţk.
Viktor Ianukovici a acordat aceste decoraţii pentru contribuţia la dezvoltarea fotbalului ucrainean, promovarea imaginii Ucrainei în sportul internaţional, activitatea pe termen lung cu rezultate pe măsură şi cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea clubului Şahtior Doneţk.
Mircea Lucescu a mai fost decorat în Ucraina, în 2009, cu Ordinul de Merit clasa a II-a, pentru câştigarea Cupei UEFA.
Clubul Şahtior Doneţk a sărbătorit, sâmbătă seară, împlinirea a 75 de ani de existenţă, la evenimentul desfăşurat pe Donbass Arena fiind prezenţi 51.000 de fani, preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, actriţa de origine ucraineană Milla Jovovich şi starul american Rihanna.
Proprietarul grupării, Rinat Ahmetov, i-a mulţumit într-un discurs ovaţionat de public tehnicianului Mircea Lucescu pentru performanţele din ultimii ani. "Toată Europa spune că este foarte greu să joci împotriva Şahtiorului. (...) Dragi prieteni! Domnul Lucescu este la Şahtior de şapte ani. Sub conducerea lui Mister, Şahtior a câştigat de cinci ori campionatul Ucrainei, de două ori Cupa Ucrainei, de trei ori Supercupa Ucrainei şi o dată Cupa UEFA. În acest an echipa a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Mister! Mulţumim! Mulţumim ţie şi secunzilor tăi!", a spus Ahmetov.
În acest sezon, echipa Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu şi la care evoluează Răzvan Raţ, a câştigat cel de-al şaselea titlu din istorie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii