Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mircea Lucescu crede ca Razvan Lucescu a gresit alegind sa antreneze in Liga a II-a

Tehnicianul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat, marti, ca fiul sau, Razvan, a gresit alegind sa antreneze divizionara secunda, FC Brasov, si a adaugat ca nu i-ar fi recomandat sa faca un pas inapoi in cariera.
"De multe ori in viata trebuie sa faci un pas in spate pentru a face apoi pasi mari in fata. Dar el ajunsese la un nivel in care merita mai mult, merita sa faca un pas in fata. Nu cred ca avea nevoie de acest pas in spate. Dar este decizia lui, nu mai vreau sa mai intervin. Am facut-o anul trecut, am facut o greseala si nu vreau sa o mai fac. Si eu am lasat Dinamo pentru Divizia B. Sa nu se uite ca am inceput cariera la Corvinul Hunedoara pe care am dus-o destul de sus. De multe ori in viata trebuie sa te gindesti si la ce lasi in urma ta. Poate Razvan vrea sa se reconfirme intr-o alta postura, in care sa creasca jucatori, sa formeze o echipa pentru foarte multi ani. E greu pentru mine ca tata sa judec toata aceasta chestie. Daca ar fi fost dupa mine i-as fi recomandat sa nu faca pasul inapoi. Pentru ca nu e usor nici sa joci nici la Mioveni, la Buzau, Cimpina sau mai stiu eu pe unde. Nu e usor sa joci undeva unde n-ai nici televiziune, n-ai nimic care sa te protejeze, indiferent cit de mare antrenor esti. E greu, eu stiu asta", a spus Mircea Lucescu.
Intrebat daca principalul actionar al FC Rapid, George Copos, este vinovat de plecarea lui Razvan Lucescu de la formatia giulesteana, Mircea Lucescu a raspuns: "Nu. Nu, viata este asa cum este. Trei ani la Rapid sint foarte multi. Se stabilesc niste relatii care apoi sint greu de controlat. Chiar relatia lui Razvan cu jucatorii a fost una de mare prietenie, de incredere. Dar in fotbal e nevoie ca jucatorii sa se teama. Sa aibe frica. Pentru ca astfel nu se explica toate meciurile pierdute dupa minutul 85. S-au relaxat, au fost superficiali. Nu e vorba nici de capacitate, nici de pregatire, nici de organizare, de nimic. Asa cum s-a intimplat si cu mine in meciul cu Sevila. In fotbal pentru a cistiga trebuie sa ai o concentrare permanenta care vine de foarte multe ori din ambitie, din respect, din capacitatea de a sti sa asculti si mai putin din talent", a explicat Mircea Lucescu.
Tehnicianul a adaugat ca fiul sau a realizat o performanta extraordinara cistigind de doua ori la rind Cupa Romaniei. "Pentru Razvan a fost un succes foarte mare. Sa cistigi doua Cupe ale Romaniei la rind e mai greu decit sa cistigi doua campionate la rind. De ce? Cupa este competitia surprizelor si se poate intimpla orice, iar campionatul este o competitie a organizarii. Echipele care sint mai bine organizate din toate punctele de vedere si ma refer si la alte lucruri decit cele care se petrec pe terenul de fotbal, acelea cistiga in general", a precizat antrenorul.
Mircea Lucescu, impreuna cu sotia sa, Neli, s-a intilnit, marti, la Hotel Crowne Plaza cu principalul actionar al FC Rapid, George Copos, unde au luat masa.
Categorie articol: 

Comentarii