Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mircea Geoana: "Stiu, am gresit o singura data, atunci cind am spus ca voi fi noul primar al capitalei. Dar numai cine nu candideaza, nu greseste!"

Reporter: Mircea, te-ai facut al dracu!
Geoana: Ham-ham, uite ce tare latru. Dar sa ma vezi cind musc. Are mare noroc domnul Basescu ca l-am suspendat. Acum a plecat de la Cotroceni si s-a ascuns intr-o vila de campanie electorala care, din cite am citit prin ziare, apartine unui membru PD. Dar nu asta conteaza acum. Vreau sa iti spun ca aceasta lupta pe care eu, dimpreuna cu ceilalti lideri de partide parlamentare, am declansat-o nu va fi un fis, un fel de furtuna intr-un pahar de apa.
Reporter: Va fi furtuna intr-un pahar de whisky?
Geooana: Imi place cum pui problema. Sa vii pe la partid, sa iti gasim un loc in administratia locala. Pari un tinar de perspectiva. Dar nu, nu este cazul sa glumim, sa ne jucam cu vorbele. Situatia a devenit mult prea grava. Tara a ajuns intr-un punct mort si exista doar o singura iesire. Iar aceasta iesire este rezervata fostului presedinte Basescu. El este unul singur, noi sintem 322, asa cum vad ca ne numeste in toate discursurile lui. Nimeni nu a cistigat o batalie in inferioritate numerica. Aaaa, s-au mai intimplat astfel de accidente in Grecia veche, dar am citit si noi ceva istorie si am bagat la cap.
Reporter: Basescu are poporul de partea lui.
Geoana: Da, si noi, adica Guvernul PNL, care organizeaza alegerile. Altfel spus, mingea este in terenul nostru, sa vedem si cum vom jongla cu ea. Deocamdata, eu zic ca am inceput bine. Trebuie sa-i convingem pe oameni ca Basescu este un rau veritabil, nu un rau necesar. Nu are nimeni nevoie de Basescu. Poate doar Elena Udrea sa aiba nevoie de el, desi cred ca de cind cu operatia aia suferita la coloana si-a gasit si ea de treaba in alta parte. Repet, intreaga tara trebuie sa constientizeze ca Basescu nu este un presedinte actual. El nu mai este ancorat in realitate.
Reporter: Dar tu esti?
Geoana: Poftim? Domn'e, pai pentru mine realitatea este universul in care m-am nascut si convietuiesc alaturi de romanii mei. Tot timpul am fost ancorat in realitate, nu am batut cimpii, nu am cerut sa mi se dea consiliile si capitala pe mina ca am sa fac nu stiu ce treaba mare. Eu m-am prezentat in fata electoratului cu un discurs european, adecvat mileniului III, un discurs care am vazut ca a fost preluat si de primul favorit la cistigarea alegerilor in Franta, la Nicolas Sarkoszy ma refer. Daaaa, rizi ca prostul! Am si dovezi in acest sens, dar cine mai are timp in ziua de azi sa asculte cu adevarat un punct de vedere pertinent, sa recunoasca un discurs demagogic? In 2004, cind fostul presedinte Basescu a cistigat la mustata in fata domnului Adrian Nastase, am zis ca poporul roman a luat-o razna, ca a innebunit. Imi place sa cred ca lucrurile s-au schimbat intre timp. Doar nu a ajuns un popor intreg sa suporte hachitele unui presedinte-consumator, care conduce masina sub influenta alcoolului si se exprima in termeni suburbani.
Reporter: Dar din sondaje reiese ca romanii il plac si-asa.
Geoana: Nu este adevarat, romanii nu il mai vor. Romanii sint scirbiti ca l-au votat pe Basescu in 2004, iar pe 19 mai este o prima ocazie sa puna in practica acest lucru. Am mare incredere in acest referendum, simt ca Basescu va fi demis cu o majoritate consistenta. Iar eu foarte rar m-am inselat in privinta unui lucru. Stiu, am gresit atunci cind am spus ca voi fi noul primar al capitalei, dar numai cine nu candideaza, nu greseste!
Reporter: Ce discurs o sa adopti in cazul in care Basescu va fi reconfirmat la referendum?
Geoana: Un discurs echilibrat, asa cum trebuie sa avem toti intr-o societate democratica. Nu, in nici un caz nu imi voi da demisia din functia de presedinte al PSD, pentru ca nu este vina mea ca romanii nu au inteles ca Basescu este malefic pentru tara. Pai, gindeste-te si tu ca daca trece de acest referendum, noi, PSD-ul, trebuie sa ne gasim serviciu in alta parte, caci nu vad ce rost sa mai avem in politica romaneasca. De asta zic ca este malefic!
Reporter: Mai bine un presedinte ca Vacaroiu, nu-i asa?
Geoana: Eeee, alta treaba cu domnul Vacaroiu. Este atit de discret incit nici nu ne dam seama ca Romania are presedinte. De altfel, asa si trebuie sa fie un presedinte. Sa stea in palatul lui de la Cotroceni si sa scoata capul pe fereastra doar cind il chemam noi, Parlamentul. Crede-ma, dupa 17 ani petrecuti ba la Putere, ba in Opozitie, am invatat cum sa conducem o tara ca Romania - mica, mica, dar bogata. Din punctul meu de vedere, presedintele trebuie sa-si vada de vizitele lui in strainatate, sa stea cit mai putin in tara si sa iasa la rampa doar o data la patru ani, atunci cind, din pacate, au loc alegeri. Lasa ca schimbam noi, Parlamentul, si legea asta!
Categorie articol: 

Comentarii