Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mircea Chirac, Nicusor Vasilache si Tiberius Craciun si-au cistigat statutul de "cei mai puternici braileni"

Duminica, timp de cinci ore foaierul salii Polivalente a devenit neincapator pentru ca foarte multi curiosi au venit sa-i urmareasca la lucru pe cei 50 de concurenti care si-au incercat sansele pentru a obtine titlul de "cel mai puternic brailean".
Concursul de powerlifting a deschis competitia organizata de clubul Atlas iar participantii au avut de parcurs trei probe, cea de impins o bara cu greutati, genoflexiuni si indreptari, toate cu bara de greutati iar lupta pentru podium a fost acerba.
La finalul celor trei probe pe primul loc la juniori mici s-a clasat Mircea Chirac, de la Atlas, cu un total de 360 kg, performanta pe care a realizat-o si colegul lui de club, Andrei Istrate, insa departajarea dintre ei a fost facuta de cintar, Istrate avind citeva citeva kilograme in plus.
Aceeasi lupta s-a dat si pentru locul al treilea, pentru ca dupa parcurgerea celor trei probe, doi concurenti aveau acelasi punctaj si aceeasi greutate, de aceea organizatorii au fost nevoiti sa-i mai supuna unui concurs de baraj, iar cistig de cauza a avut Daniel Brinza, in timp ce Cosmin Patrunjel a ocupat locul al patrulea.
La juniori mari, podiumul a fost ocupat in ordine de Nicusor Vasilache (Atlas), Madalin Sadnoianu (Petrolul) si Mihai Caplea (Atlas).
La seniori cel mai puternic brailean s-a dovedit a fi Tiberius Craciun, fiul multiplului campion national de culturism, Vasile Craciun, care in total a ridicat 730 kg.
Locul al doilea i-a revenit lui Florentin Velisman, care a reusit aceeasi performanta, insa la cintar s-a dovedit a fi mai greu cu 20 de kg decit Craciun. Al treilealoc i-a revenit lui Virgil Jirlaianu.
Proba de skandenberg a fost cistigata de Madalin Sadnoianu. Petrolistul a fost urmat in clasament de reprezentantul clubului galatean Lulugim, Marian Lepadatu si de Dumitru Zaharia.
"Ne asteptam la o participare mult mai mare din partea reprezentantilor cluburilor brailene, insa eu consider ca a fost o actiune reusita. Lupta pentru primele trei locuri a fost acerba, ceea ce ma determina sa sper ca sportivii nostri vor face o figura frumoasa si se vor numara printre medaliati la competitiile ce vor avea loc anul urmator. M-a impresionat prestatia lui Dumitru Zaharia, un tinar cu probleme locomotorii, dar cu o ambitie si forta care i-au permis sa ocupe trepta a treia a podiumului la skandenberg", a declarat la finalul intrecerilor Vasile Craciun, presedintele clubului Atlas.
Competitia a fost organizata de clubul Atlas si finantata de Directia pentru Sport a Judetului. La rindul sau, clubul organizator le-a oferit primilor trei clasati premii in bani si sustinatoare de efort.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii