Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Miracol pe Municipal, în etapa a 17-a

• Dacia Unirea a câştigat primul meci din acest sezon, 2-1, pe Municipal, cu Daco-Getica Bucureşti,  şi a predat “lanterna roşie” celor de la ACS Poli Timişoara • şi la acest joc, suporterii au afişat un mesaj pentru oficialităţile locale: “Taxe, impozite, suporterii au plătit, sunteţi datori sportul să fie sprijinit!”

 

În etapa a 17-a, Dacia Unirea a obţinut prima victorie din acest campionat, 2-1, în partida cu Daco-Getica Bucureşti şi a predat “lanterna roşie” celor de la ACS Poli Timişoara. Şi la acest joc suporterii au afişat un mesaj pentru oficialităţile locale: “Taxe, impozite, suporterii au plătit, sunteţi datori, sportul să fie sprijinit!”

“Trebuia să spargem gheaţa şi să obţinem prima victorie, pentru că jocul nostru a fost în creştere în ultima perioadă, iar rezultatele antrerioare nu au fost toate în concordanţă cu jocul din teren. Eu am fost şi rămân optimist, cred în salvarea de la retrogradare a Daciei Unirea”, a spus Florentin Petre la finalul primei partide câştigate de echipa fanion a Brăilei în actualul sezon competiţional.

Meciul nu a început însă sub cele mai bune auspicii pentru trupa antrenată de Florentin Petre deoarece, în chiar primul minut de joc, Vitan a greşit o pasă, mingea a ajuns la Bustea care i-a pasat în dreapta lui Teuţ,  iar acesta a deschis scorul. Au urmat două acţiuni ale gazdelor la care Bebey ( min. 17) şi Mucuţă (min. 21) nu au reuşit să cadreze mingea pe spaţiul porţii apărate de Gavrilaş. Momentul psihologic al partidei de pe Municipal s-a derulat în minutul 22 când Niţă l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Bustea, centralul partidei a arătat punctul cu var, tot Bustea a executat lovitura de la 11 m, a şutat în dreapta lui Avram, însă portarul gazdelor a intuit colţul şi a deviat mingea în corner. Până la pauză nu s-a mai consemnat nimic semnificativ.

Jucătorii formaţiei brăilene au ieşit de la cabine cu dorinţa de a întoarce rezultatul de pe tabelă şI, în minutul 53, Niţă a depăşit în viteză doi adversari, a pătruns în careul oaspeţilor unde a fost faultat de Vladimir Georgescu, centralul Cristian Georgescu din Bucureşti a arătat punctul de la 11 m, Bebey a şutat în dreapta lui Gavrilaş, la vinclu, şi a restabilit egalitatea, 1-1. 

Daco-Getica putea trece în avantaj în minutul 66, când Nica a scăpat singur cu Avram dar a trimis mingea în bara din stânga şi tabela nu s-a modificat. Şi cum ocaziile se răzbună, în minutul 78 Coteţ a pătruns în careu, a trimis un şut centrare în faţa porţii iar în tentativa a de a degaja, Acolatse a trimis mingea în vinclul propriei porţi şi Dacia Unirea a trecut în avantaj, 2-1. Jucătorii antenaţi de Florentin Petre au gestionat foarte bine finalul partidei şi au reuşit să-şi treacă în cont primul succes stagional, unul care îi urcă pe locul al 19-lea în clasamentul Ligii a II-a.

Dacia Unirea: Avram – Niţă, Pleşa, B. Hamza, Manu - Van den Driest, Vitan (min. 46: Coteţ), Lu Yeufeng, Ciucureanu – Mucuţă (min 74: le Metayer), Bebey (min. 91: Hâmpea).

Daco Getica: Gavrilaş - Dima, Cotigă, Motroc, V. Georgescu – Carabella (min. 46: Muşat), Nica, Teuţ (min. 79L Petriş), Bustea (min. 81: A. Ilie) - Acolatse, Călinţaru.
Categorie articol: 

Comentarii