Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minorul evadat de la Penitenciarul Tichileşti a fost condamnat

Deţinutul în vârstă de 17 ani care a evadat din Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti, în luna februarie, a fost condamnat. Magistraţii Tribunalului Brăila i-au aplicat minorului Viorel Brânză, de loc din judeţul Vaslui, o pedeapsă blândă, de numai 5 luni închisoare pentru infracţiunea de evadare. Aceasta se adaugă însă la restul de pedeapsă din condamnarea anterioară, pentru furt calificat, pe care o executa în Penitenciarul Tichileşti. Astfel, s-a constatat că, la momentul comiterii faptei, inculpatul era în executarea unei pedepse cu închisoarea aplicată printr-o sentinţă a Judecătoriei Focşani. El avea de executat un rest de pedeapsă de 444 de zile de închisoare, la care s-a adăugat pedeapsa de 5 luni închisoare pentru evadare. Sentinţa nu este definitivă, inculpatul având dreptul de a face apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Reamintim că, în seara zilei de 11 februarie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a fost sesizat de lucrătorii penitenciarului cu privire la faptul că, în urma efectuării apelului de seară, s-a constatat lipsa deţinutului Viorel Brânză (17 ani). Minorul era în închisoare din data de 12 mai 2010, aflându-se, în regim deschis, în executarea unei pedepse de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Lipsa sa a fost constatată de către supraveghetorul secţiei de deţinere după aproximativ 10 minute de la fugă, constituindu-se imediat puncte de control în zonă, precum şi echipe de căutare.
După 11 zile de căutări, un angajat al penitenciarului, aflat în timpul liber, a dat peste deţinut întâmplător, în timp ce îi făcea o vizită unei persoane ce locuieşte în blocul E4, din cartierul Viziru. Când agentul a intrat în scara blocului, evadatul părăsea imobilul, având asupra sa un grătar metalic şi un cablu electric. Interpelat de către angajatul unităţii, care l-a recunoscut imediat, minorul a oferit date confuze privind identitatea sa şi a încercat să plece. Agentul a sunat imediat la 112, solicitând sprijinul poliţiei, care a sosit în scurt timp şi l-a preluat pe tânăr pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au confirmat că persoana reţinută este numitul Brânză Viorel, deţinutul evadat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii