Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minori trimisi in judecata pentru tilharie

Doi minori au ajuns pe mina anchetatorilor dupa ce, in martie 2008, au amenintat cu acte de violenta doi elevi si i-au deposedat de telefoanele mobile. Ionut A., zis "Gepeto", in virsta de 15 ani, a acostat victimele in zona Scolii "Mihai Eminescu", una dintre ele aflindu-se chiar in curtea institutiei de invatamint. Tilharul l-a avut complice pe Daniel D., in virsta de 16 ani, care a avut grija ca elevii ce urmau sa fie jefuiti sa nu poata fugi. Zilele trecute, cei doi minori pusi pe furat au fost trimisi in judecata pentru savirsirea infractiunilor de tilharie si complicitate la tilharie.
Prima fapta a fost comisa in ziua de 1 martie, in jurul orei 16.00, cind "Gepeto" l-a abordat pe un tinar de 15 ani, G.P., care se afla pe strada Aleea Invatatorilor, in zona Scolii "MIhai Eminescu", solicitindu-i telefonul mobil. Partea vatamata a refuzat insa, astfel ca inculpatul a amenintat-o ca o va agresa fizic, daca nu face ce i se spune. Tinarul a incercat totusi sa scape, dar Ionut A. a inceput sa il alerge, apoi l-a imbrincit si lovit, cerindu-i insistent telefonul mobil, dupa care i-a bagat mina in buzunarul pantalonilor si a sustras bunul respectiv. Ulterior, invinuitul a vindut telefonul mobil furat unei persoane, careia i-a solicitat suma de 90 de lei, din care a primit pe loc doar 30 de lei. La audieri, Ionut A. a incercat sa scape basma curata, spunind ca, de fapt, a luat telefonul de la partea vatamata pentru a-i debloca tastatura si ca urma ca i-l restituie in aceeasi zi, lucru care nu s-a mai intimplat. Invinuitul a recunoscut pina la urma savirsirea faptei, dar a precizat ca nu a folosit violenta.
In data de 3 martie, invinuitul a decis sa mai faca rost de niste bani tot din valorificarea unui telefon care nu ii apartinea. Astfel, in jurul orei 14.00, a mers impreuna cu complicele Daniel D., in curtea Scolii "Mihai Eminescu" si a abordat un elev de 14 ani, care se deplasa pentru efectuarea orei de educatie fizica, solicitindu-i telefonul mobil. Minorul a refuzat sa dea telefonul, dar Ionut A. s-a asezat in fata lui, in timp ce Daniel D. i-a blocat spatele, astfel ca acesta nu a mai avut scapare. Pe fondul acestor presiuni, partea vatamata a scos pina la urma telefonul din buzunar si l-a inminat celor doi tineri. "Am insistat, totusi, sa mi-l inapoieze, moment in care acel tinar ( Ionut A.) m-a lovit cu palma peste fata. Nu i-am mai spus nimic de teama sa nu ma bata si nu am reactionat in vreun fel in sensul de a tipa sau a cere ajutorul cuiva", a spus elevul jefuit. Telefonul a fost apoi vindut, iar banii au fost impartiti de cei doi inculpati. La audieri, cei doi minori acuzati de tilharie au incercat sa dea vina unul pe celalalt pentru a scapa mai usor, dar fara succes. In final, tilharii au fost saltati de oamenii legii si au ajuns in fata instantei de judecata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii