Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minor trimis la Reeducare, pentru tilharie

Instanta Tribunalului Braila l-a condamnat definitiv pe minorul Marian Albert A., in virsta de 16 ani, din cartierul Viziru II, la "masura educativa a internarii intr-un centru de reeducare", pentru savirsirea infractiunii de tilharie (art. 211 Cod Penal). La ora actuala, inculpatul este arestat in alta cauza penala. Despre Marian A., Serviciul de Probatiune de pe linga Tribunalul Braila spune ca "a crescut intr-un mediu necorespunzator, este lipsit de grija parinteasca si a vagabondat pe strazi, savirsind multiple fapte penale". Dat fiind faptul ca minorul nu constientizeaza urmarile faptelor penale comise, sansele de reintegrare ale acestuia in societate sint minime.
Tilharia s-a petrecut in seara zilei de 1 septembrie 2005, pe strada Odessa din cartierul Viziru II. In jurul orelor 21.30-22.00, minorul Doru Ionut M. se intorcea acasa, cind a fost observat de catre invinuitul Marian Albert A. Infractorul stitea in fata unui bloc, consumind vin dintr-o sticla de plastic. Cind l-a observat pe Doru, el s-a ridicat brusc si i-a smuls telefonul mobil din mina. In zadar i-a cerut victima telefonul inapoi, ca agresorul nici gind sa i-l restituie. Pina la urma, acesta l-a lovit pe Doru cu o sacosa-n cap, ca sa fie sigur ca-l lasa in pace; de frica, pagubitul a fugit sa anunte politia, dar, in acel moment, nu era nimeni la biroul sectoristului. De aceea, a sunat la Politie, de pe telefonul unui prieten.
Inculpatul a incercat sa vinda telefonul sustras prin violenta, insa n-a reusit. Potrivit propriilor declaratii, a doua zi, un barbat necunoscut i-a luat telefonul din mina, astfel ca prejudiciul n-a mai putut fi recuperat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii