Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minor de 17 ani, arestat pentru atacul cu cuțitul din fața Colegiului Murgoci

S-a dispus arestarea unui minor de 17 ani implicat în atacul violent din fața Colegiului Murgoci, din data de 21 ianuarie. În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, în cursul zilei de 13 februarie, față de minorul de 17 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, el fiind încarcerat. La data de 14 februarie, tânărul a fost prezentat instanței de judecată, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

După cum au stabilit polițiștii, doi minori cu vârste de 10 ani, respectiv 17 ani, sunt suspectați de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, faptă comisă în ziua de 21 ianuarie.

Reamintim că, la data de 21 ianuarie , poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila, cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un minor, în vârstă de 15 ani, din Brăila, care ar fi fost agresionat.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce se afla pe Calea Călăraşilor, ar fi fost abordat de două persoane care l-ar fi ameninţat şi l-ar fi înţepat cu un cuţit, cu scopul de a le da bani. Prin aceeaşi metodă, ar fi abordat alţi 2 minori, ambii în vârstă de 16 ani, din Brăila, de la care ar fi sustras o ţigară.

De asemenea, cei doi ar fi abordat şi un al patrulea minor, iar prin atribuirea de ameninţări, cu ajutorul unui cuţit, ar fi obţinut de la acesta suma de 100 de lei.

Poliţiştii i-au identificat pe raza municipiului pe doi minori, cu vârstele de 10, respectiv 17 ani, bănuiţi de comiterea faptelor.

La nici 3 săptămâni după acest incident violent, un alt caz asemănător a fost semnalat Poliției Municipiului. Un adolescent de 15 ani a fost amenințat cu acte de violență și lăsat fără cei 2 lei pe care-i avea la el de către un alt copil în vârstă de 12 ani. Acesta din urmă nu poate răspunde penal pentru faptele sale, din cauza vârstei fragede.
Categorie articol: 

Comentarii