Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minor condamnat pentru crima

Tribunalul Braila l-a condamnat, zilele acestea, pe Cosmin Costel Radu, 17 ani, din Titcov, comuna Frecatei, la o pedeapsa de 6 ani si 6 luni de inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de omor calificat (jumatate din pedeapsa aplicata unui major). Aceeasi instanta il obliga pe autorul nemerniciei la plata sumei de 60.000 RON, despagubiri civile catre familia celui pe care l-a ucis cu singe rece.
La data la care s-a petrecut tragedia, navigatia pe Dunare era inchisa, din pricina sloiurilor, iar Bratul Macin era inghetat bocna. Anchetatorii s-au deplasat la locul faptei abia a doua zi, cu elicopterul, iar medicul legist a fost nevoit sa faca autopsierea cadavrului in satul Titcov, acasa la familia tinarului de 18 ani, omorit de Cosmin Radu. Ionut, fratele criminalului, a fost implicat in incident, dar a fost scos de sub urmarire penala.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean Braila, fratii Cosmin si Ionut Radu - de 17 respectiv 18 ani - erau in conflict cu victima Catalin Hanganu inca din timpul sarbatorilor de iarna, motiv pentru care s-au incaierat de mai multe ori. De fapt, fiecare astepta momentul prielnic ca sa se razbune. In ziua de 27 ianuarie 2006, fratii Radu au trecut Dunarea inghetata, mai precis Bratul Macin, ca sa-si rezolve niste treburi in comuna Pecineaga, judetul Tulcea. Zonei respective i se spune "La barci". La ora 13.30, Catalin Hanganu s-a dus si el "La barci", cu bicicleta, ca sa vada cum trec satenii Dunarea inghetata. Vreo jumatate de ora, tinarul a stat de vorba cu doi consateni, pina ce si-au facut aparitia fratii Cosmin si Ionut Radu, care se intorceau din Pecineaga, tragind o sanie dupa ei. Catalin a fost atentionat in legatura cu cei doi "rivali", insa a preferat sa ramina si sa-i infrunte: "Lasa, ca ma descurc eu cu ei".
Conflictul a izbucnit imediat. Cosmin si Catalin s-au incaierat chiar pe malul fluviului, moment in care Ionut a pus mina pe un par si a sarit in ajutorul fratelui. El l-a lovit pe Hanganu din spate, fara ca lovitura sa fie atit de puternica. Victima s-a intors ca sa se apere si l-a luat in brate pe agresor, dezarmindu-l. Atunci, s-a produs tragedia: Cosmin Radu a scos un cutit cu buton si l-a injunghiat pe Catalin in ceafa, retezindu-i bulbul rahidian. Decesul a survenit aproape instantaneu. Culmea, in loc sa sara in ajutorul victimei, sau sa-i acorde primul ajutor, taranii din vecinatate se minunau, spunind: "Ma, ce pumn are ala, ca l-a omorit dintr-una!" Unul a incercat sa-i tamponeze rana cu fesul, ca sa nu mai singereze.
In continuare, a fost alertata familia Hanganu, dar cercetarea la locul faptei a fost posibila abia a doua zi, pentru ca se lasase intunericul, iar Dunarea era inchisa navigatiei.
Categorie articol: 

Comentarii