Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minivacanţa de 1 Mai. Poliţiştii sunt „pe baricade” în lupta cu coronavirusul

* în acest weekend prelungit, forţele de ordine acţionează intens pe raza întregului judeţ pentru a se asigura ca brăilenii respectă prevederile privind deplasările în spaţiul public * mesajul poliţiştilor: de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie

 

Anul acesta, minivacanţa de 1 MAI, se petrece în familie, fără deplasări nejustificate. Poliţiştii sunt pe poziţie şi au grijă ca oamenii să respecte prevederile Ordonanţelor militare care spun clar: Staţi Acasă! La data de 1 Mai, încă de dimineaţă, poliţiştii şi jandarmi au dat o raită prin municipiu şi judeţ, pentru a-i pune la respect pe cei certaţi cu legea.

În comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila se arată că, în acest weekend prelungit, polițiștii actionează în sistem integrat, alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi polţişti de frontieră, pe raza întregului judeţ, pentru a se asigura că brăilenii respectă prevederile privind deplasările în spaţiul public, pentru prevenirea răspândirii COVID 19.

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii vor intensifica acţiunile pentru prevenirea răspândirii COVID 19 (prin identificarea celor care nu respectă prevederile Ordonanțelor Militare), respectiv asigurarea unui climat de siguranţă rutieră (prin verificarea respectării O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice).

Dispozitivele de poliție vor fi prezente în stradă și vor desfășura activități pentru menținerea unui climat de ordine si siguranta publica.

 

Evitaţi aglomeraţiile

 

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, poliţiştii vă recomandă să respectaţi măsurile de distanţare socială, prevederile Ordonanţelor Militare şi să rămâneţi acasă.

Evitați aglomerațiile şi nu transformați aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

Cel mai important mesaj: „Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie!”

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare în vigoare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte eforturile colective depuse în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie”, atrag atenţia poliţiştii.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii