Mergi la conţinutul principal

Ministrul Sănătăţii, în vizită la Judeţean. Ce-a găsit nu prea a încântat-o: un spital de nota 6!

• Sorina Pintea a vizitat atât Pavilionul A, cât şi B (fostul Spital 3), iar la final a putut trage câteva concluzii • deşi, iniţial, a vrut să ascundă nemulţumirea, ministrul Sănătăţii a declarat că spitalul merită nota 6 pentru infrastructură • Pintea a atras atenţia conducerii spitalului că Ministerul finanţează aparatură medicală performantă, nu mese şi scaune

 

Aflată la Brăila cu ocazia alegerii noului lider al organizaţiei judeţene PSD Brăila, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a dorit să viziteze Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. A început cu corpul B al unităţii sanitare, fostul Spital 3, care funcţionează într-o clădire de patrimoniu degradată, după care a plecat la pavilionul A de pe Şoseaua Buzăului. La final, Pintea a acordat nota 6 infrastructurii şi nota 8-9 în ceea ce priveşte actul medical.

Pe de altă parte, se pare că cei din spital ştiau deja de intenţia ministrului Sorina Pintea de a vedea unitatea sanitară şi au luat măsuri în cauză. Spre exemplu, cu câteva zeci de minute înainte ca oficialul să păşească în spital, o femeie s-a plâns jurnaliştilor că nu este lăsată să intre în salon pentru a-i duce mâncare unui pacient. Acelaşi lucru i l-a spus şi Sorinei Pintea în momentul în care aceasta a ajuns la fostul Spital 3.

La ieşirea din fostul Spital 3, Sorina Pintea nu a fost foarte încântată de ceea ce tocmai vizitase şi a lăsat să se înţeleagă că nu este mulţumită de modul în care este manageriată unitatea sanitară. “O să am o discuţie cu managerul, cu conducerea spitalului vizavi de structură, vizavi de modul în care pot asigura servicii medicale de bună calitate, pentru că există o problemă financiară în acest moment. Vreau să ştiu de unde provine. Mă refer la condiţiile pe care le oferim pacienţilor şi aparatură medicală. Aşa cum îi spuneam şi doamnei manager, Ministerul Sănătăţii nu finanţează mese, scaune şi alte chestiuni, ci pur şi simplu dorim să finanţăm aparatură de înaltă calitate. Ştiu că este un subiect fierbinte Spitalul Judeţean, tocmai de aceea am vrut să-l vizitez”, a declarat ministrul Sănătăţii. După ce jurnaliştii i-au spus că managerul Delia Râşnoveanu răspunde adesea cu “Nu ştiu” la întrebări ce ţin de spital, Pintea a replicat că, “Dacă eşti manager, trebuie să visezi şi noaptea ce se întâmplă în fiecare colţişor al spitalului. Probabil că astăzi are emoţii, pentru că sunt prezentă aici”.

Pintea va reveni în luna august la Spitalul Judeţean

Membrul Guvernului a plecat apoi către Pavilionul A al SJU, unde a vizitat câteva saloane şi a purtat discuţii cu conducerea unităţii sanitare, dar şi cu preşedintele CJ despre viitoarele investiţii. “Am discutat despre programul investiţional în ceea ce priveşte  alocările pe care Ministerul Sănătăţii le va face în spitalul din Brăila. (…) Am vorbit şi cu preşedintele CJ despre investiţii. Premisele sunt bune. Voi mai veni  o dată în luna august la Spitalul Judeţean pentru a vedea ce se întâmplă cu banii de investiţii”, a afirmat ministrul Sănătăţii la finalul vizitei.

Trădată de expresia feţei, Sorina Pintea a trebuit să explice jurnaliştilor ce anume nu a fost pe placul său în spital. “Faptul că procedurile merg foarte greu şi nu putem să implementăm nişte proiecte frumoase pe care le avem. Eu v-aş ruga să fiţi aproape de spital, să promovaţi ceea ce se întâmplă bine, să criticaţi ceea ce se întâmplă mai puţin bine. Am sfătuit conducerea spitalului să se aplece mai mult asupra comunicării cu pacienţii şi aparţinătorii, pentru că ei nu sunt obligaţi să cunoască procedurile noastre. Dau nota 6 spitalului din punct de vedere al infrastructurii. Din punct de vedere al actului medical, merită o notă între 8 şi 9”, a mai spus Pintea.

Aceasta a continuat să dea exemplul faianţei de pe pereţi şi a betonului, în condiţiile în care există parchet antimicrobian care se poate dezinfecta uşor, iar riscul infecţiilor nosocomiale ar scădea. Apoi, a completat că această problemă a întâlnit-o în majoritatea spitalelor din ţară, nu numai la Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro