Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul indian de Interne demisioneaza, dupa atentatele din Bombay

Ministrul indian de Interne, Shivraj Patil, a demisionat duminica, dupa atentatele din Bombay, soldate cu moartea a 195 de persoane si ranirea altor 295, a anuntat un post de televiziune indian, citat de AFP.
Potrivit unei surse guvernamentale, care a confirmat demisia, ministrul a declarat ca se simte obligat sa isi asume "responsabilitatea morala", dupa aceste atacuri.
Patil, care a fost criticat indelung in presa pentru ca nu a putut garanta securitatea interna, si-a inaintat demisia premierului Manmohan Singh, "asumindu-si responsabilitatea morala" pentru atacurile soldate cu moartea a aproximativ 200 de persoane, a declarat pentru AFP o sursa din cadrul Ministerului de Interne.

Teroristii care au comis atacurile de la Bombay ar fi fost ajutati de localnici

Teroristii care au comis atacurile de la Bombay ar fi fost ajutati de cinci localnici, sustine singurul atacator capturat de politie, Azam Amir Kasab, care a dezvaluit numele si adresele acestora, relateaza Times of India, in editia electronica.
Surse citate de cotidianul indian sustin ca sprijinul a constat in gazduire, prezentare a locurilor si informatii despre sectiile de politie. "Banuim ca este vorba despre asistenti locali, dar acest lucru este verificat. Ar fi prematur ca comentam pe aceasta tema in acest stadiu al anchetei noastre", a declarat comisarul de politie Rakesh Maria.
Kasab a declarat ca el si colegii lui au fost trimisi cu o misiune specifica, aceea de a viza israelienii, pentru a se razbuna pe atrocitatile comise impotriva palestinienilor. De aceea au luat ca tinta Nariman House, un complex religios evreiesc. Mai multe surse au declarat pentru Times of India ca teroristii au locuit la Nariman House anterior, identificindu-se drept studenti din Malaysia.
Departamentul de criminalistica al politiei a recuperat citeva documente de identitate false si carduri apartinind teroristilor, toate fiind inregistrate pe nume diferite si la diferite banci, si incearca sa stabileasca modul in care acestia au procurat aceste carduri, a declarat Maria.
Totodata, potrivit cotidianului indian, cele doua explozii produse in taxiuri au determinat politia sa creada ca este posibil ca alti doi teroristi sa fie prezenti in oras.

Cel putin 28 de cetateni straini, printre victimele atacurilor de la Bombay

Cel putin 28 de cetateni straini au murit in atacurile coordonate de la Bombay, soldate in total cu 195 de morti si 295 de raniti, relateaza AFP.
SUA. Departamentul de Stat american a anuntat ca in atacuri au murit cinci cetateni americani, iar mai multi altii sint dati disparuti. Acesta nu a precizat insa daca totalul de cinci victime include persoanele cu dubla cetatenie, in special americano-israeliana, cum este cazul rabinului Gavriel Holtzberg, care locuia la New York.
THAILANDA. Ministerul thailandez de Externe a afirmat simbata ca o thailandeza a murit in atacuri.
CANADA. Ministrul canadian de Externe, Lawrence Cannon, a anuntat moartea a doi canadieni si ranirea altor doi.
FRANTA. In atacuri au murit si doi francezi, conform unui anunt facut vineri de ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner.
ISRAEL. Noua israelieni, au fost ucisi la Bombay, potrivit unui nou bilant oferit simbata de Ministerul israelian de Externe. Cadavrele a opt ostatici, dintre care unii "au dubla nationalitate israeliana si americana", a fost gasite la centrul Chabad din Bombay. "O a noua victima a fost identificata" la Bombay, dar "aceasta nu a fost gasita in centrul Beit Chabad si nu figura pe lista persoanelor disparute", a anuntat purtatorul de cuvint al ministerului.
SINGAPORE. Autoritatile locale au afirmat simbata ca si un ostatic din Singapore, in virsta de 28 de ani, a murit in urma atacurilor, la hotelul Oberoi.
MAREA BRITANIE. Ministerul de Externe de la Londra a confirmat moartea unui britanic, care avea si cetatenie cipriota, insa a refuzat sa precizeze citi britanici au fost raniti in timpul atacurilor.
JAPONIA. Compania Mitsui Marubeni Liquefied Gas a anuntat moartea unuia dintre angajatii sai japonezi, un barbat in virsta de 38 de ani.
GERMANIA. Un purtator de cuvint al Ministerului de Externe de la Berlin a confirmat joi moartea unui cetatean german, precizind ca si printre raniti se afla germani. Un oficial indian a mentionat moartea a trei germani.
ITALIA. Conform Ministerului de Externe de la Roma, printre victime se numara si un italian.
AUSTRALIA. Doi australieni au murit in urma atacurilor, unul dintre ei, in virsta de 71 de ani, fiind un fost deputat de Sydney.
MAURITIUS. Cadavrul unui bancher din Insulele Mauritius a fost descoperit in camera sa simbata dimineata la hotelul Taj Mahal din Bombay, a anuntat premierul acestui stat.
MEXIC: O femeie cu cetatenie mexicana a fost ucisa in atacurile asupra centrului evreiesc din Bombay, a anuntat simbata Ministerul mexican pentru Relatii Externe.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii