Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul Finanţelor trimite un control pe capul familiei Decă

Ministrul de Finanţe Gheorghe Ialomiţeanu a anunţat că vrea să trimită un control la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Brăila pentru a cerceta o situaţie pe care oficialul nu o consideră normală, anume faptul că mai mulţi dintre funcţionarii de la Finanţe sunt rude cu directorul executiv, Ilie Decă. Într-o conferinţă de presă Ialomiţeanu a spus că atât în Ministerul Finanţelor, cât şi în unele direcţii judeţene sunt oameni care ar trebui să plece, unii fiind angajaţi pe grade de rudenie şi a nominalizat în acel context DGFP Brăila. "Atât în Ministerul de Finanţe cât şi în direcţiile teritoriale s-au făcut angajări de genul acesta şi am spus că sunt oameni care ar trebui să plece din minister şi direcţiile teritoriale, având în vedere şi examenul dat la Garda Financiară şi Vamă, unde am avut surprize că o parte din cei care au dat examen n-au fost bine pregătiţi. De exemplu: la Brăila, aproape 10 persoane sunt rude cu directorul general (Ilie Decă - n.r.). Astfel, s-a dispus un control la Brăila, iar controalele vor continua şi la alte direcţii. Nu este normal să-ţi duci toată familia în instituţie, că atunci nu mai poţi să o conduci", a spus ministrul Finanţelor.
09deca2Contactat de reporterii "Obiectiv", Ilie Decă, aflat în concediu, s-a arătat surprins de declaraţia oficialului. "Nu am cunoştinţă de prezenţa vreunei echipe de control la instituţie pe tema anunţată de domnul ministru. Nu pot să înţeleg o astfel de poziţie a dumnealui pentru că, până la urmă, în Legea Funcţionarului Public nu se spune că la angajare o persoană nu trebuie să fie rudă cu directorul instituţiei unde vrea să se angajeze. Şi nici nu există o incompatibilitate în asta. Mai mult, pe perioada cât am fost detaşat la Harghita am observat că aproape jumătate dintre salariaţii de la Finanţe erau rude. La fel cum şi la minister, la Bucureşti, sunt salariaţi cu grad de rudenie. Nu văd care este problema. Şi nici nu pot să-mi dau seama de ce spune că e vorba cu exactitate de 10 persoane rude cu mine şi nu mai puţin. Repet, nu există o interdicţie în legislaţie şi nici nu este o incompatibilitate", ne-a declarat Decă.
De precizat că este de notorietate faptul că soţia şefului de la Finanţe Brăila, Geta Decă, este angajata instituţiei la fel ca şi Nicoleta-Minodora Decă, soţia unuia dintre fiii directorului executiv al DGFP Brăila. Ba chiar, la un moment dat, în urmă cu câţiva ani, şi unul dintre fiii lui Decă a fost salariat al instituţiei brăilene - Dorian Claudiu Decă, însă acesta a fost avansat şi este consilier superior în cadrul ANAF Bucureşti.
Categorie articol: 

Comentarii