Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul Apararii l-a inaintat in grad pe militarul ucis in Afganistan

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a semnat, vineri, la propunerea sefului Statului Major General, ordinul de inaintare la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major erou Aurel Marcu, informeaza un comunicat MAp, remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.
Conform sursei citate, Teodor Melescanu a inaintat, de asemenea, presedintelui Romaniei propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Aurel Marcu, cazut la datorie in Afganistan, in data de 6 septembrie 2007.
Aurel Marcu, nascut in 1976 la Gaesti, judetul Dimbovita, era mecanic conductor TAB si sef echipa antiblindate la Batalionul 33 Vinatori de Munte "Posada" din Curtea de Arges. Era casatorit si avea un copil.
Transportorul amfibiu blindat aflat in misiune a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. In urma deflagratiei, mecanicul conductor Aurel Marcu a decedat, alti patru militari fiind raniti.
Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, Decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului National “Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi, sublocotenetului Aurel Marcu, ucis in Afganistan.
Categorie articol: 

Comentarii