Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul Agriculturii se va intilni luni cu sefii Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, se va intilni luni, 5 ianuarie, cu conducerea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), pentru a analiza care este situatia acestei institutii.
Ministrul a aratat ca vrea sa analizeze rapoartele de audit ale Comisiei Europene si ale Curtii de Conturi referitoare la activitatea APDRP, urmind sa creeze, la fel ca in cazul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), o formula de control. "Am avut o sedinta cu conducerea ministerului in care am stabilit o celula de monitorizare pentru APIA, din care vor face parte un secretar de stat, secretarul general si directorul de buget-finante si care se va ocupa zilnic de agentie si imi va raporta mie saptaminal", a declarat Ilie Sarbu.
Referitor la inlocuirea conducerii APDRP, Sarbu a precizat ca nu va face demiteri pina nu va vedea daca actualii directori sint responsabili de problemele aparute. "Bineinteles oamenii care nu si-au facut treaba nu mai ramin pe posturi, dar vreau sa vad mai intii daca problemele care au aparut au depins numai de ei", a mai spus Sarbu.
Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), care permite Romaniei sa acceseze fonduri UE de opt miliarde euro pina in 2013, a fost lansat abia in martie 2008, desi programul putea fi demarat din 2007. APDRP gestioneaza si fondurile SAPARD pentru Romania, a caror rambursare a fost oprita de Comisia Europeana pina la remedierea deficientelor constatate la un audit din luna iunie 2008. Platile de la buget catre beneficiari au fost oprite mai multe luni si reluate in luna octombrie, dar rambursarea lor inca este oprita, pentru ca autoritatile de la Bruxelles nu sint convinse ca problemele au fost remediate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii