Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrii de Externe din UE ar putea cere un armistitiu imediat in Liban

Ministrii de Externe din tarile UE vor cere, marti, la incheierea reuniunii de urgenta convocate la Bruxelles, incetarea imediata a focului in Liban, conform unui proiect de declaratie citat de Reuters.
Proiectul, obtinut de Reuters dupa inceperea unei reuniuni convocate, in mod neobisnuit, la inceputul lunii august, avertizeaza asupra incalcarilor legislatiei internationale in campania declansata cu trei saptamini in urma de Israel impotriva militantilor Hezbollah.
"Consiliul cere incetarea imediata a focului", afirma documentul. "Neglijarea masurilor de precuatie necesare pentru a evita pierderile de vieti in rindurile civililor constituie o incalcare grava a legii umanitare internationale", adauga proiectul de declaratie.
Tarile membre UE au opinii diferite in ceea ce priveste necesitatea solicitarii unui armistitiu imediat, iar un apel comun ar dezvalui divergentele cu Statele Unite, care sustin Israelul si care au evitat sa ceara incetarea imediata a focului.
Presedintia finlandeza a Uniunii a apreciat, in cursul zilei de marti, ca decizia Israelului de a extinde operatiunile impotriva Hezbollah este inacceptabila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii