Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministerul Sănătății a decis: spitalele brăilene vor trata doar pacienții COVID-19 din județul nostru

Spitalele brăilene vor trata doar pacienții suspecți/confirmați cu noul coronavirus din județul nostru. Anunțul a fost făcut de prefectul județului, Cătălin Boboc, ca urmare a inflamării opiniei publice după propunerea Direcției de Sănătate Publică Galați conform căreia unitățile sanitare din municipiul nostru să se transforme în spitale COVID-19 care să preia pacienți din Brăila și Galați, iar cei non-COVID să meargă în orașul vecin pentru tratamente medicale.

„În urma discuțiilor pe care le-am purtat ieri, 23.03.2020, cu reprezentanții unităților spitalicești aflate în subordinea administrației publice din Brăila și a transmiterii, de către aceștia, a planurilor albe necesare gestionării actului medical în situații de criză, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a înaintat către Ministerul Sănătății planul de gestionare a pandemiei COVID-19, la nivelul județului. Astăzi, în cadrul videoconferinței organizată de Ministerul Sănătății, unde am participat alături de conducerea DSP Brăila și managerii unităților spitalicești, acest plan a fost acceptat. Astfel, la nivelul județului Brăila se va asigura DOAR tratarea pacienților infectați cu virusul COVID-19, care prezintă și patologii asociate, DIN JUDETUL NOSTRU. DSP Brăila va transmite cetățenilor întreaga procedură pe care o vor avea de urmat pentru problemele de ordin medical, dar și locațiile pe care le vor avea la dispoziție.

În ciuda opiniilor alarmiste exprimate pe acest subiect, am avut de la bun început un singur obiectiv, așa cum v-am spus: să gestionez situația cu maximă responsabilitate, în beneficiul brăilenilor! Nu mi-am propus nicio secundă să fiu populist!”, a scris Boboc pe o rețea de socializare.
Categorie articol: 

Comentarii