Mergi la conţinutul principal

Ministerul Sănătăţii evaluează centrele de permanenţă

• Sorina Pintea a declarat recent că ministerul pe care îl conduce va face o evaluare a tuturor centrelor de permanenţă din ţară, pe listă fiind incluse  şi “cele patru de la Brăila” • în realitate, în judeţul nostru există doar un singur centru de permanenţă, la Însurăţei

 

Ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat zilele trecute că a început evaluarea centrelor de permanenţă, proces ce va fi finalizat până la sfârşitul lunii septembrie. Declaraţia vine în contextul în care în spaţiul public se vehiculează că se doreşte desfiinţarea centrelor, dar şi pentru că există situaţii de raportări şi decontări eronate.

“A apărut în spaţiul public ideea că ministrul Sănătăţii vrea să desfiinţeze centrele de permanenţă. Nu, ministrul nu desfiinţează centre de permanenţă şi nu le va desfiinţa niciodată. Le evaluează. Primul raport al corpului de control, control care s-a făcut în judeţul Timiş, este finalizat. În judeţul Timiş sunt 48 de centre de permanenţă, din care 17 centre în Timişoara. Un medic lucra în şapte centre de permanenţă. Există decontări eronate, există raportări eronate. Da, putem greşi, dar aceste raportări înseamnă mulţi bani”, a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit Viaţa Liberă Galaţi.

Aceasta a mai spus că tariful pe ora de gardă în centrul de permanenţă a crescut de la 12 lei la 40 lei, adăugând că a crescut în acelaşi timp şi numărul prezentărilor în Unitatea de Primiri Urgenţe. Pe lista centrelor de permanenţă ce vor fi evaluare intră şi “cele patru de la Brăila”.
“Nu vom închide peste noapte, facem o evaluare şi luăm nişte măsuri. Acolo unde într-adevăr nu se justifică existenţa unui centru, nu va mai fi. Eu cred foarte mult în centrele de permanenţă. Sunt judeţe care nu au niciun centru, cum este Prahova. Brăila are patru centre de permanenţă. Maramureş are 13 centre, Neamţ are 23 de centre. Toate acestea trebuie evaluate. Cât la sută sunt urgenţe reale în Unitatea de Primiri Urgenţe, cât la sută vin acolo să îşi facă analizele pentru că medicul de familie are numărul de locuri ocupate sau este în concediu? Vreau să fac acest tip de analiză şi, dacă merită bani mai mulţi centrele de permanenţă, le dau, dacă nu, le dau la Unităţile de Primiri Urgenţe. Asta este de fapt ideea”, a argumentat ministrul Sorina Pintea, potrivit aceleaşi surse.

În realitate, aşa cum ne-a confirmat Direcţia de Sănătate Publică Brăila, în judeţul nostru există un singur centru de permanenţă, la Însurăţei, la mijloc fiind vorba de o confuzie din partea ministrului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro