Mergi la conţinutul principal

Ministerul Educatiei le cere inspectorilor scolari generali sa respecte legea, altfel isi pierd posturile

Pe 18 septembrie, la Bucuresti, a avut loc o intilnire intre Ministrul Educatiei, Mihail Hardau si inspectorii generali, in timpul careia ministrul le-a adus la cunostinta acestora nemultumirile pe care le are fata de cum se munceste in judete si chiar i-a avertizat ca Isi vor pierde posturile daca nu vor reprezenta interesele Invatamintului si nu vor aplica principiile educationale.
"Ministerul ne-a cerut sa respectam legea. Nu s-a referit la una anume, ci in general, la legi, regulamente, ordine emise de minister. Acum se lucreaza la realizarea unei baze de date despre sistemul de invatamint romanesc si exista discrepante intre datele furnizate in cadrul aceluiasi judet, se furnizeaza date cu intirziere fata de termenele prevazute. Fara sa faca nominalizari a spus ca sint judete in care sint probleme grave pentru ca sint foarte multe reclamatii care ajung la minister. De asemenea, a mentionat faptul ca toate fondurile date de guvern trebuie sa fie folosite in interesul si beneficiul copilului. Aici si noi ne lovim de probleme pentru ca fondurile au venit, la nivel de judet sint 137 de miliarde si vom mai primi la rectificare inca 98 de miliarde de lei, insa timpul este scurt, banii trebuie cheltuiti pina la 31 decembrie 2006. Scolile trebuie sa contracteze firme care sa realizeze lucrarile necesare, insa intimpinam greutati in a gasi acele firme pentru ca pe scoala nu sint foarte multi bani. Din sumele amintite se fac reparatii capitale, consolidari, se construiesc obiective noi se fac dotari pentru cabinetele din scoli, in fiecare scoala cu personalitate juridica se va achizitiona un calculator si un copiator. La rectificare am propus ca grupurile sanitare din toate cele 351 de scoli ale judetului sa fie reabilitate", a explicat inspectorul scolar general Lilliana Tudoran.
O alta problema asupra careia li s-a atras atentia inspectorilor generali a fost cea a angajarii pensionarilor. In unele judete s-au angajat pensionari, in timp ce personalul calificat a ramas fara posturi. Din acest punct de vedere Braila nu a avut probleme, pentru ca nu a ramas nici un cadru didactic calificat fara post, a mai spus inspectorul scolar general Lilliana Tudoran. De asemenea, ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, i-a mai avertizat pe inspectorii generali sa respecte termenele pe care le au pentru a transmite situatiile. "Aici avem si noi probleme pentru ca directorii, la rindul lor, nu ne transmit la timp situatiile solicitate. Pentru a-i motiva sa faca acest lucru noi tinem cont, pe linga alte criterii, daca transmit sau nu la timp situatiile atunci cind le stabilim indemnizatiile", a mai spus inspectorul scolar general Lilliana Tudoran.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro