Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministerul Educatiei introduce noi calificari pentru invatamintul profesional si tehnic

In urma cu citeva zile, Guvernul a aprobat modificarea HG 844/2002 ce stabileste nomenclatorul calificarilor profesionale pentru care se asigura pregatirea in invatamintul profesional si tehnic. Schimbarile au fost propuse de Ministerul Educatiei ca urmare a analizelor si dezbaterilor realizate in cadrul Comitetelor Locale de dezvoltare a parteneriatului social pentru formarea profesionala, precum si al consultarilor cu ministerele, Comitetele Sectoriale, agentiile nationale si ceilalti parteneri sociali.
Din nomenclator vor fi eliminate calificari nejustificate din punct de vedere al tehnologiei actuale, precum: tehnician centrale nuclearo-electrice, topograf de mina, tehnician lucrari geologice si geofizice, maistru la fabricarea si prelucrarea fibrelor, firelor chimice si artificiale, maistru electromecanic automatizari, masurari electrice si control termotehnic, maistru mecanic intretinere centrale nuclearo-electrice, maistru constructii hidroenergetice. In nomenclator vor fi introduse noi calificari precum: asistent manager, tehnician iluminare filmare, asistent producator film - tv, operator sunet, asistent regizor artistic si agent expeditie si logistica.
Actul normativ a fost adoptat in vederea adaptarii calificarilor profesionale din invatamintul preuniversitar la nevoile pietei muncii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii