Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministerul Educaţiei anunţă sesiune specială de Evaluare Naţională şi Bacalaureat

• aceasta se va organiza doar pentru absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare, carantină sau pentru cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale • sesiunea specială va avea loc în luna iulie

 

Cum în ultimul timp au apărut foarte multe nemulţumiri legate de faptul că unii elevi ar putea să rateze examenele naţionale din motive medicale, Ministerul Educaţiei a venit cu precizări. Astfel, ministrul Monica Anisie a aprobat un ordin pentru organizarea unei sesiuni speciale de Evaluare Naţională şi Bacalaureat pentru absolvenţii care, la prima sesiune, au avut temperatura peste maximul admis (37,3 grade C), au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale. Aşadar, în această sesiune specială nu vor participa elevii care au picat bacalaureatul în prima etapă. Ei vor putea însă susţine din nou examenul maturităţii, în toamnă.

Pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, sesiunea specială are următorul calendar: 22-26 iunie - înscrierea candidaţilor; 29 iunie - proba la Limba şi literatura română; 30 iunie - Matematică; 1 iulie - Limba şi literatura maternă; 2 iulie - afişarea rezultatelor (ora 12:00); 2 iulie - depunerea contestaţiilor (între orele 14:00 - 19:00); 4 iulie - afşarea rezultatelor finale (după ora 12:00).

La Bacalaureat, în perioada 29 iunie-3 iulie absolvenţii se pot înscrie pentru a da examenul în sesiunea specială. Prima probă scrisă, la limba română, este programată pe 6 iulie, cea de-a doua probă, cea obligatorie a profilului şi specializării pe 7 iulie, iar ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 8 iulie. Primele rezultate se vor afişa pe 9 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.
Categorie articol: 

Comentarii