Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministerul Educaţiei: “Anul şcolar nu se repetă”

• instituţia a făcut această precizare pentru a pune capăt zvonurilor apărute în spaţiul public privind o eventuală îngheţare a anului şcolar

 

Anul şcolar nu se repetă! Asta este precizarea clară făcută de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, după ce în spaţiul public au apărut informaţii care au anunţat o eventuală îngheţare a anului şcolar.

“Informaţia privind eventuala îngheţare a anului şcolar 2019-2020 din cauza declarării stării de urgenţă este una eronată! Indiferent de situaţia în care ne aflăm, îndemn părinţii, cadrele didactice, elevii şi studenţii să se informeze numai din surse oficiale şi să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spaţiul online. Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm şi de responsabilitate şi vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor şi al studenţilor. Nu s-a pus problema îngheţării anului şcolar! Elevii şi studenţii nu vor repeta anul şcolar sau pe cel universitar”, a anunţat Monica Anisie, ministrul Educaţiei, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Aceasta a mai precizat că înţelege îngrijorarea celor care vor susţine examenele naţionale, susţinând că în prezent Ministerul Educaţiei şi Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare şi eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial.

“Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate şi să continuăm învăţarea de acasă”, a declarat Monica Anisie.

Reamintim că şcolile au fost închise pe data de 11 martie şi vor rămâne astfel până după vacanţa de Paşte.
Categorie articol: 

Comentarii