Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministerul Dezvoltării a deschis ofertele la licitaţia pentru cei 161 km de drumuri din judeţul nostru

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a anunţat că a deschis ofertele primite în cadrul licitaţiei privind atribuirea pachetului de lucrări de modernizare şi reabilitare a patru drumuri judeţene din Brăila. Acest proiect face parte din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi este gestionat de către ministrul Elena Udrea. "În urma lansării licitaţiilor publice pentru atribuirea lucrărilor în cadrul proiectului prioritar «10.000 de km de drumuri judeţene şi de interes local», din cadrul PNDI, au fost depuse oferte pentru obiectivele de investiţii din judeţele Neamţ, Iaşi, Brăila, Galaţi, Covasna, Braşov, Bihor, Arad, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Olt, Argeş, Dolj, Gorj, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Botoşani, Hunedoara, Timiş, Vâlcea, Sibiu, Dâmboviţa, Teleorman, Prahova, Giurgiu şi Ilfov. Până în prezent s-au deschis ofertele pentru pachetele Neamţ-Iaşi, Brăila-Galaţi, Braşov-Covasna, Ialomiţa-Călăraşi, Prahova-Giurgiu-Ilfov. Termenul pentru deschiderea tuturor ofertelor este 10 august 2011", se arată în comunicatul MDRT.
Lansarea licitaţiei la pachet pentru judeţele Brăila şi Galaţi a fost făcută în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) în primăvara acestui an şi vizează un calup de 322 kilometri de drumuri din cele două judeţe. Contractul are o valoare estimată de 377,98 milioane lei fără TVA, iar durata contractului este până la 31 decembrie 2019, cu menţiunea că intervalul include, pe lângă durata de proiectare şi execuţie a lucrărilor, şi o perioadă de 7 ani pentru rambursarea creditului aferent contractului.

161 km de drumuri

Din totalul de aproape 378 milioane de lei (fără TVA), 178,675 milioane sunt pentru judeţul nostru. Ca drumuri judeţene vizate de acest contract au fost selectate DJ 255 A Silistraru - Gropeni cu un tronson de 18,5 km, urmat de DJ 212 A Brăila - Măraşu (17 km), DJ 211 A Bordei Verde - Viziru (14,6 km) şi, în fine, DJ 211 Bordei Verde - DN 2B pe o porţiune de aproape 8,65 km. În total, este vorba despre 58,75 km. Mai departe, au mai fost selectate şi alte 11 proiecte de modernizare a mai multor drumuri de interes local totalizând 102,6 km: DC (drum comunal) 12 Bordei Verde - Gabrielescu (5,9 km), reţeaua stradală în cartierul Brateşu Nou din oraşul Făurei (13,6 km), plus încă 17,4 km de reţea stradală în acelaşi oraş. De asemenea, a primit undă verde şi proiectul de modernizare a drumurilor pietruite din localităţile Titcov, Agaua şi Frecăţei (4 km), proiectul de reabilitare a străzilor comunale din Jirlău (4,556 km), modernizarea reţelei de străzi din Însurăţei (11,1 km), precum şi a DC 62, pe raza comunei Măraşu între localităţile Măgureni şi ferma Zăton (8,17 km). Lista continuă cu proiectul de modernizare a drumurilor de legătură DC 39 şi DC 42 şi a străzilor interioare în localităţile Surdila Greci, Făurei, sat Horia şi Brateşu Vechi, însumând 14,852 km, urmat de proiectul de modernizare a reţelei de drumuri din comuna Şuţeşti (9,865 km). Ultimele două proiecte vizează pe de o parte modernizarea reţelei pe o lungime de circa 6 km de drumuri în comuna Unirea, iar pe de altă parte încă 7 km de drumuri comunale din comuna Viziru şi satul Lanurile. Astfel, dacă adunăm la reţeaua de 102,6 km de drumuri locale enumerate mai sus, lista celor 4 drumuri judeţene, rezultă că judeţul nostru s-a încadrat cu o reţea de drumuri de circa 161,3 kilometri.
PNDI are o valoare totală de 4 miliarde euro, este destinat modernizării infrastructurii şi se va derula între 2011 şi 2015, iar banii vor fi rambursaţi dezvoltatorilor de proiecte între 2013 şi 2020.
Categorie articol: 

Comentarii