Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministerele cedate de PSD, repartizate în funcţie de competenţele miniştrilor PDL

"Criteriile de repartizare a ministerelor au ţinut cont de apropierea domeniului şi de interferenţa competenţelor actuale cu cele pe care le au în momentul de faţă. Sunt ministere care presupun o conducere fermă, de exemplu, agricultură cu transporturi, deci cu o componentă foarte importantă şi care ţin de finanţarea pe măsură", a spus Boc.
El a arătat că, personal, a preluat Ministerul Educaţiei, deoarece ca formaţie profesională vine din mediul universitar, iar în ultima perioadă s-a familiarizat mult mai mult cu problemele educaţiei naţionale, lucrând la proiectul de lege promovat de Guvern prin angajarea răspunderii.
Întrebat de presă când va numi un ministru la Educaţie, premierul a amintit că decizia va fi luată în maximum 45 zile.
Premierul s-a întâlnit, vineri dimineaţa, la sediul ministerului, cu fostul ministru de resort Ecaterina Andronescu, pentru a prelua noile atribuţii.
Premierul Emil Boc a anunţat joi că a decis să limiteze "starea de incertitudine", motiv pentru care a numit miniştri interimari, urmând ca în perioada următoare de 45 de zile să vină în Parlament cu un nou Executiv.
"Puteam să aştept 15 zile cu miniştri demisionari PSD, am decis să pun capăt unei asemenea stări de incertitudine şi să avem în această perioadă de interimat miniştri care să fie responsabili de deciziile care vor fi luate. În intervalul celor 45 de zile urmează să ne prezentăm la Parlament pentru a obţine un vot pentru validarea noilor miniştri care vor fi propuşi în urma plecării de la guvernare a miniştrilor PSD", a explicat Emil Boc.
"În urma demisiei miniştrilor PSD, am decis, potrivit Constituţiei, să asigurăm din rândul membrilor Guvernului interimatul pe o perioadă de maximum 45 de zile, cu actuali membri ai Cabinetului", a anunţat Boc.
Astfel, premierul Emil Boc se va ocupa şi de Educaţie, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, va fi interimar la Muncă, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, la Agricultură. Lui Adriean Videanu, ministrul Economiei, îi revine sarcina să se ocupe interimar de Sănătate, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, la Externe, Elena Udrea, ministrul Turismului, este interimar la ministerul Mediului, Sorina Plăcintă, ministrul Tineretului şi Sportului, la ministerul pentru relaţia cu Parlamentul, iar Gabriel Sandu, ministrul Comunicaţiilor, la IMM.
Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării Regionale, a fost desemnat deja de preşedintele Băsescu vicepremier şi ministru de Interne.
"PSD a decis să iasă de la guvernare, a decis să pună interesele de campanie electorală, de partid deasupra intereselor ţării. PSD a avut ocazia să demonstreze că poate ajuta ţara într-un an greu, dar a preferat să plece. Guvernarea ţării nu poate însă sta pe loc, guvernarea merge mai departe, va fi greu, dar vom reuşi", a mai afirmat Boc.
La finalul declaraţiei de presă, premierul a dorit să asigure că Guvernul "ţine lucrurile sub control".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii