Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mini-cartier pe terenul fostei Secţii «Arta Lemnului», lângă faleză

După o lungă perioadă de stagnare, piaţa imobiliară din Brăila pare să se dezmorţească. Astfel, la scurt timp după ce în Consiliul Local Municipal s-a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu al unei investiţii prin care firma constănţeană "Doraly Mall" intenţionează să construiască două blocuri pe Str. Transilvaniei, o altă documentaţie face paşi importanţi spre aprobare. Este vorba despre obiectivul "Construire Ansamblu Apartamente - Hotel cu funcţiuni complementare Demisol plus Parter plus 4 Etaje plus Mansardă", pe care firma "Orient Company" SRL Brăila intenţionează să îl implementeze pe Str. Danubiului din Brăila. Terenul vizat de această investiţie i-a aparţinut pe vremuri Secţiei "Arta Lemnului" a fostului PAL SA Brăila. Terenul respectiv se întinde de la Str. Danubiului până la Str. Împăratul Traian, iar după lichidarea societăţii PAL SA a fost cumpărat de doi investitori: partea dinspre Str. Danubiului a intrat în posesia SC "Orient Company", iar cea dinspre Str. Împăratul Traian a fost achiziţionată de SC "Saurum Development Property".
Încă din primăvara anului trecut, de când a luat în proprietate terenul în cauză, "Orient Company", a început operaţiunile de curăţare, scoţând de acolo camioane întregi de deşeuri inerte. În prezent, se fac demersuri pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal care să includă investiţia amintită mai sus. Marţi, 17 mai, a avut loc dezbaterea publică premergătoare aprobării PUZ-ului, iar pasul următor va fi avizul dat de CLM.

Ioan Radu, administratorul "Orient Company", ne-a declarat că nutreşte speranţa ca până în toamna acestui an să poată începe efectiv lucrările. "Întâi trebuie să rezolvăm cu aprobările, apoi dăm drumul la treabă. Probabil prin toamnă o să avem toată documentaţia la zi", ne-a spus acesta, care a ţinut să precizeze că denumirea obiectivul supus dezbaterii publice de marţi nu a fost tocmai exactă. "Acolo e trecut ansamblu apartamente şi hotel, dar de fapt va fi vorba doar de blocuri de locuit. Vor fi blocuri cu câte o scară, cu 16 apartamente. Acestea vor avea o arhitectură specifică zonei istorice în care se află terenul. Bineînţeles, vor fi prevăzute şi parcări", ne-a mai declarat Ioan Radu. Ieri, în perimetrul unde urmează să fie ridicate blocurile, se derulau lucrări de nivelare a terenului.
În ceea ce priveşte partea dinspre Str. Împăratul Traian a fostei secţii a PAL SA, acolo nu se vede, deocamdată, nicio mişcare. Firma "Saurum Development Property" nu dă semne că ar intenţiona în viitorul apropiat să construiască ceva. Nu au apărut informaţii despre demersuri pentru primirea avizelor de construire din partea municipalităţii şi nici măcar nu a fost eliberat complet terenul de deşeurile inerte provenite din demolarea fostelor secţii unde pe vremuri se producea mobilier pentru export.
Categorie articol: 

Comentarii