Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mincarea din Armata ii multumeste cit de cit pe soldati

Unii dintre soldatii din unitatile militare brailene maninca mai bine decit la mama acasa. Altii admit ca mincarea este destul de buna, dar duc dorul preparatelor de acasa. In plus, mitul fasolei facute la cazan, soldateste, s-a cam spulberat. Sint citeva concluzii, in urma unei vizite facute la una dintre unitatile militare locale, respectiv Baza 9 Instructie Artilerie si Rachete. Aici, ca si in celelalte unitati militare din Braila, hrana soldatilor este asigurata si preparata de firme particulare, pe baza de contract. Acestea sint insa atent monitorizate de conducerile unitatilor, iar bucatele trec prin trei verificari, inainte de a ajunge pe masa soldatilor. Seful de Stat Major al Bazei 9 Instructie Artilerie si Rachete, lt col Costica Baciu, considera ca sistemul are avantaje multiple, unul fiind acela ca mincarea este gatita de bucatari adevarati, si nu de amatori. In plus, soldatii au scapat de munca in bucatarie: "Militarii au fost scosi de la activitatea din bucatarie, de la renumitul curatat al cartofilor, la care aveam 20-30 de soldati, muncind in timpul noptii, si urmind ca a doua zi sa participe la instructie. In ciuda oboselii normale, pentru cineva care nu a dormit o noapte, ei trebuia sa-si atinga performantele, nu conta ca au fost la curatat cartofi sau la curatenia din blocul alimentar. Acum, ei nu mai trebuie scosi de la instructie, ca sa pregateasca hrana colegilor". Locotenent colonelul Baciu ne-a mai spus ca este multumit, in mare, de colaborarea cu firma care asigura hrana soldatilor din unitatea sa, si ca a remarcat faptul ca, in ultima vreme, soldatii chiar au devenit constienti de drepturile pe care le au si refuza preparatele care li se par a nu fi corespunzatoare. La rindul sau, Mihaela Bogdan, reprezentantul firmei amintite se arata multumita de modul cum se deruleaza contractul: "Noi prestam servirea si prepararea hranei pentru militari, respectind cele trei mese care sint obligatorii, plus norma de gustare. Avem niste norme care sint impuse prin Ordinul ministrului, si care sint alocate pentru militarii din unitatea aceasta, si respectam acele gramaje, precum si numarul de calorii impus" In ceea ce-i priveste, soldatii Bazei 9 Instructie Artilerie si Rachetese arata multumiti, in general, de hrana care li se serveste. Ei recunosc insa ca tot la mama acasa bucatele aveau un gust mai bun. "Mincarea este destul de buna, in principiu, ne saturam la micul dejun, avind si gustarea rece suplimentara. La micul dejun, primim sunca, salam, brinza topita, pateu, deci e destul de bun", ne-a declarat un soldat. "Nu este intotdeauna adevarat ce se spune, ca fasolea la cazan, facuta in armata, este mai buna ca la mama acasa. Oricum, in general, masa de prinz este consistenta, ne saturam. Este de ajuns, dar nu este chiar cum am vrea noi, adica asa cum am fost obisnuiti acasa", ne-a spus un altul. Unii dintre soldati admit, insa, ca hrana din unitate este mai buna si mai multa decit cea de acasa.




Categorie articol: 

Comentarii