Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Milostenie creştină. Încă 30 de tablete donate de Arhiepiscopia Dunării de Jos

• dispozitivele electronice vor fi înmânate elevilor nevoiaşi, în cadrul parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală • de la începutul pandemiei, la îndemnul ÎPS Casian, parohiile au donat peste 350 de tablete elevilor cu posibilităţi materiale reduse • numai în luna iunie, parohia “Sf. Parascheva” a donat 20 de tablete elevilor de la Şcoala “Al. I. Cuza” şi Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”

 

Tablete oferite cu generozitate de reprezentanţii Bisericii elevilor cu posibilităţi materiale reduse, acum, la început de an şcolar.

Potrivit părintelui consilier Rareş Bucur, “cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos - în cadrul parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală - Protoieria Galaţi a achiziţionat un număr de 30 de dispozitive electronice de tip tabletă, pentru a fi dăruite elevilor din mai multe parohii din judeţele Brăila şi Galaţi. O parte din aceste tablete au fost oferite joi, 10 septembrie, elevilor care provin din familii cu mulţi copii şi cu posibilităţi materiale reduse”.

Pentru a putea fi utilizate la cursurile online, tabletele sunt însoţite de cartele cu abonament la internet achitat de către donatori pentru o perioadă de doi ani. Valoarea tabletelor donate depăşeşte 10.000 de lei. 

“Această activitate filantropică constituie un dar frăţesc din partea preoţilor, oferit cu toată dragostea elevilor plini de entuziasm, energie şi nerăbdători pentru a fi în comuniune cu profesorii şi colegii lor. La iniţiativa ierarhului Dunării de Jos, anul acesta, programul social-filantropic eparhial prin care se oferă elevilor ghiozdane, rechizite şcolare şi dispozitive electronice necesare actului educaţional va avea în vedere, în primul rând, copiii care provin din familii numeroase şi cu posibilităţi financiare reduse şi se va desfăşura pe tot parcursul lunii septembrie, prin implicarea parohiilor şi a unităţilor de învăţământ din Brăila şi Galaţi”, a mai precizat părintele Rareş Bucur.

Reamintim că, de la începutul pandemiei, la îndemnul ierarhului Dunării de Jos, parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos au reuşit să adune banii necesari şi să doneze, într-o primă fază, 350 de tablete electronice, în valoare de 175.000 de lei, pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură, dar care nu şi-au putut achiziţiona un astfel de dispozitiv pentru şcoala online, pentru că provin din familii sărace. Numai parohia “Sf. Cuv. Parascheva” din Brăila a donat, în luna iunie a.c., prin intermediul părintelui paroh Ştefan Stan, 20 de tablete elevilor fără posibilităţi materiale, zece de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” şi zece de la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, unde sunt şi copii nevoiaşi.

Activităţile filantropice iniţiate pentru sprijinirea elevilor proveniţi din familii nevoiaşe continuă.   
Categorie articol: 

Comentarii