Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Militarii din Garnizoana Braila se duc la serviciu cu pachetel de acasa

In ciuda faptului ca legea le acorda dreptul de a beneficia, zilnic, de o masa gratuita, militarii trupelor terestre, din cadrul Garnizoanei Braila, sint nevoiti, de mai bine de o luna, sa se duca la serviciu cu pachetelul de acasa, ca orice civil. Situatia aceasta dureaza de la 1 aprilie 2007, de cind a expirat contractul de catering cu firma "Titan Edilitara" Braila, care asigura masa zilnica a militarilor din garnizoana noastra. Si, din cite se pare, ar mai putea dura citeva luni! Dupa cum ne-a informat colonelul Mihai Tofan, comandantul garnizoanei Braila, au fost facute demersuri pentru incheierea unui nou contract de catering, intocmindu-se caietul de sarcini si lansindu-se oferta pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice. "Licitatia a avut loc, s-a stabilit firma cistigatoare, insa o firma concurenta a depus contestatie, blocind procedura de semnare a contractului. Nu ne ramine decit sa asteptam verdictul Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC). Intre timp, militarii, atit ofiterii cit si subofiterii, se descurca pe cont propriu. Interesul nostru este sa cistige o firma care are experienta in domeniu si dispune de facilitatile necesare pentru a asigura hrana in conditii igienice si in teren, unde se desfasoara aplicatiile, nu doar in cazarmi. Desemnarea cistigatoarei depinde, insa, de institutiile civile, noi nu putem decit sa asteptam finalul acestei situatii", ne-a declarat colonelul Tofan.
Firma care a cistigat, in prima instanta, licitatia este tot "Titan Edilitara". Patronul acesteia, omul de afaceri brailean Stefan Fusea, ne-a spus ca, daca o firma concurenta din Galati nu ar fi depus contestatie, pe 20 iunie s-ar fi putut semna contractul, iar de la 1 iulie s-ar fi asigurat o masa pe zi pentru militarii din garnizoana, in cadrul unui acord cadru pe patru ani. "Daca va fi respinsa contestatia, de catre SNCS, am putea incepe livrarea hranei de la jumatatea lunii iulie. In schimb, daca va fi acceptata contestatia si se va organiza o noua licitatie, situatia ar putea dura pina la toamna", ne-a declarat Fusea. Acesta ne-a informat ca firma sa, "Titan Edilitara", a inceput, de la 1 iunie, sa aprovizioneze unitatile militare din garnizoana Pitesti unde a cistigat, de asemenea, o licitatie publica, fara a se confrunta cu nici o contestatie.
In ceea ce-i priveste pe marinarii militari din cadrul celor doua divizioane ce activeaza in cadrul Portului Militar Braila, acestia nu beneficiaza de serviciul de catering al unei firme civile. Hrana le e asigurata de Sectia 329 Logistica a Bazei 1 Maritime Constanta.
Categorie articol: 

Comentarii