Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Miliarde pentru un proiect secret în Zăvoaia

• asta a semnalat, ieri, consilierul judeţean PND Cătălin Iordache în legătură cu un proiect investiţional în valoare de peste 520.000 lei despre care nu se ştie mai nimic • membrii CJ Brăila au votat totuşi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, cofinanţarea acestui Centru Multifuncţional în satul Zăvoaia - peste 312.000 lei (60% din valoarea proiectului) • primarul comunei Zăvoaia Stănică Drugău (PNL) nu a fost prezent în sală pentru a da explicaţii privind viitorul Centru Multifuncţional

 

O investiţie de mii de lei din comuna Zăvoaia, intitulată generic “Centru Multifuncţional”, dar despre care nu se ştie mai nimic concret, a ridicat mari semne de întrebare în cadrul şedinţei extraordinare de ieri a Consiliului Judeţean Brăila. Este vorba despre un Centru Multifuncţional “împrejmuit parţial” în satul Zăvoaia, din comuna condusă de primarul liberal Stănică Drugău. O investiţie totală de 563.787 lei cu TVA din care construcţie plus montaj - 520.293 lei cu TVA. Ei bine, primarul a solicitat cofinanţare din partea CJ Brăila pentru acest proiect, iar mini-Parlamentul judeţean a fost de acord să aloce 312.393 lei cu TVA, (reprezentând 60% din valoarea proiectului), deşi nicăieri în documentaţia aflată la mapa membrilor Consiliului nu se explica la ce se referă acest Centru Multifuncţional, cât de mare va fi, când se va realiza sau ce activităţi au fost creionate să aibă loc în cadrul acestuia, odată realizat. Costurile “utile şi necesare” vor fi asigurate din bugetul comunei Zăvoaia şi se ridică la 251.293 lei cu TVA, se arată în proiect la capitolul cofinanţare, dar fără alte detalii despre natura investiţie.

Cel care a ridicat problema a fost consilierul judeţean PND Cătălin Iordache, însă cum primarul comunei Zăvoaia nu a fost prezent în sală, preşedintele CJ Francisk Chiriac a ridicat din umeri, astfel că nimeni nu a putut veni cu o explicaţie.

“Vă rog frumos, domnule preşedinte să îmi spuneţi din ce este compus acest Centru Multifuncţional, pentru că din ceea ce citim aici nu reiese nimic. Adică nu se spune ce reprezintă, ce este acest centru multifuncţional? Cinematograf plus popcorn plus leagăne?! Cinematograf plus parc plus bazin?! Nu se spune nimic. Este doar o sumă şi că se face un Centru Multifuncţional! Şi atât”, a declarat Iordache, solicitând ca de acum înainte să li se atragă atenţia primarilor să prezinte detaliat ce doresc să realizeze atunci când solicită bani de la Consiliul Judeţean.

“Aici are dreptate”, s-a auzit o voce din rândul consilierilor judeţeni prezenţi în sală, însă chiar şi aşa proiectul a fost supus votului fără nicio explicaţie şi aprobat cu 24 voturi “pentru” şi 2 abţineri din partea consilierilor judeţeni PND Cătălin Iordache şi Simona Drăghincescu.
Categorie articol: 

Comentarii