Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mijloacele de transport folosite pentru vot multiplu ar putea fi confiscate

"Faptul că au existat foarte multe semnale pozitive ca urmare a ultimelor declaraţii arată că cei care trebuia au luat în serios declaraţiile mele privitoare la modul în care vom acţiona pentru a ne asigura că alegerile din acest an vor fi extrem de curate, extrem de legale, în spiritul şi limita legii. Faptul că au apărut declaraţii ale companiilor de transport care anunţă că nu vor transporta oameni în zilele de 22 noiembrie şi 6 decembrie la aceste alegeri arată că au înţeles mesajul pe care eu l-am dat", a spus Nica.

Ministrul de Interne le-a solicitat totodată companiilor de transport să facă aceste declaraţii în mod public, astfel încât să nu mai existe nicio urmă de echivoc în ceea ce priveşte modalitatea de desfăşurare a acestui scrutin. Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a spus, sâmbătă, la Realitatea TV, că a discutat cu deţinători de autocare ce i-ar fi zis că afirmaţiile lui Nica, potrivit cărora nu ar mai exista autocare libere pentru perioada alegerilor, sunt false. "Este absolut inacceptabil ca dl. Nica să insinueze că PDL, chipurile, s-ar pregăti de acest lucru. Astăzi (sâmbătă, n.r.) am discutat şi eu cu câţiva deţinători de autocare în România. Informaţia este falsă (...). Este o eroare maximă. şi cred că are obligaţia să demonstreze acest lucru. Cu atât mai mult, cu cât în mod direct şi-a atacat partenerul de coaliţie", a spus Videanu.

Ministrul Dan Nica a spus, la Galaţi, şi că va propune Guvernului să analizeze posibilitatea ca toate mijloacele de transport care vor fi folosite pentru vot multiplu să fie confiscate. "Credem că este nevoie de un semnal foarte clar, pentru că cele câteva sute de cazuri şi mii de persoane care au încercat să încalce legea la alegerile pentru Parlamentul European, pentru mine, ca ministru de Interne, îmi impun să adopt şi să propun ale măsuri necesare pentru ca fiecare român să ştie că în această ţară nu mai merge cu şmecheria. Voi continua să anunţ şi să iau măsurile necesare pentru că alegerile se vor desfăşura corect, iar dacă mai există vreo minte rătăcită care crede că pentru 50 de lei se poate duce să mai voteze o dată, de două ori sau de trei ori, trebuie să ştie că pentru acest scrutin, dacă va mai exista un microbuz electoral, nu are decât o singură destinaţie - către penitenciar", a declarat ministrul de Interne, Dan Nica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii