Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de protestatari au luat cu asalt biroului premierului thailandez

Mii de protestatari au manifestat marti in fata biroului premierului thailandez, Samak Sundaravej si la sediile mai multor ministere, in incercarea de a indeparta de la putere coalitia de guvernamint instalata in urma cu sapte luni, relateaza Reuters.
Samak a cerut Aliantei Poporului pentru Democratie (PAD) sa plece acasa, acuzindu-i pe membrii acesteia de incalcarea legii, dupa trei luni de demonstratii pasnice in centrul orasului Bangkok.
"Vor varsare de singe in tara. Vor ca armata sa vina si sa organizeze din nou o lovitura de stat", a declarat acesta la sediul armatei, unde a condus o sedinta saptaminala, dupa ce protestatarii au blocat biroul sau. "Nu numaram zilele. Numaram orele. Credem ca pina miine se va termina", a declarat el.
Acesta nu a mentionat nevoia de a impune starea de urgenta, insa un purtator de cuvint al politiei, Surapol Thuanthong, a declarat ca fortele de ordine vor cere miercuri aprobare din partea unui tribunal pentru arestarea liderilor PAD, dupa ce acestia au ignorat ordinul de a pleca pina la ora locala 18.00 (14.00 ora Romaniei).
Samak a declarat ca 85 de persoane au fost arestate pina in prezent in timpul protestelor conduse de PAD, care il acuza ca este apropiat de premierul demis Thaksin Shinawatra si incearca sa transforme Thailanda intr-o republica, ceea de Samak neaga. "Nu voi ceda. Cabinetul meu nu va ceda. Armata si politia nu vor ceda", a declarat liderul.
Liderul PAD, Sondhi Limthongkul, si-a luat angajamentul ca nu va renunta pina cind Guvernul nu va cadea. "Nu plec pina cind nu v a avea loc o schimbare politica. Daca vreti sa plec, va trebui sa ma omoriti si sa imi scoateti trupul de aici", a declarat el in fata miilor de demonstranti care l-au aplaudat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii