Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de pelerini la Izvorul Tamaduirii

Vestea despre izvorul datator de speranta si tamaduire, de la Biserica Greaca din Braila, a facut inconjurul tarii. Inca de joi seara, sute si mii de pelerini, cei mai multi sositi din judetele Vrancea, Galati, Constanta, Dolj, Ilfov, dar si din Grecia, Bulgaria si alte locuri indepartate, au stat ore in sir la coada, ca sa ia agheazma de la Izvorul Tamaduirii, convinsi ca se vor vindeca, de orice boala vor fi fost loviti. Nu putini au fost cei care au marturisit cu mina pe inima si inaintea Lui Dumnezeu, ca s-au tamaduit ori au vazut pe altii vindecati, dupa ce au primit apa sfintita de la izvorul miraculos de la Biserica Greaca. Tineri si virstnici, saraci si bogati, romani si tigani plini de aur, au luat cu asalt sfintul lacas din Centrul Vechi, convinsi fiind ca Dumnezeu ii va ajuta si-i va tamadui, pe ei si pe cei din familiile lor. Unii vin aici de 10 sau de 20 de ani. Altii au sosit pentru prima oara. Cu totii cred, insa, ca apa sfintita in ziua de Izvorul Tamaduirii poate face minuni.
Inca de joi seara, credinciosii s-au asezat la coada, asteptind cu infrigurare sfintirea izvorului de sub sfintul altar. La ora 18.00, a inceput Vecernia si slujba de sfintire, o ora mai tirziu pelerinii fiind invitati sa ia agheazma. Toata noaptea de joi spre vineri, credinciosii au luat apa sfintita. Ieri, pina dupa amiaza, cozile la agheazma se intindeau din curtea Bisericii Grecesti, pe Calea Calarasilor si pina pe strada Rubinelor, la Universitatea "Constantin Brancoveanu", pe mai bine de 200 de metri. Preotii estimau ca mai bine de zece mii de pelerini au fost prezenti la sarbatoarea Izvorului Tamaduirii, la Biserica "Buna Vestire". Zeci de jandarmi si politisti au asigurat ordinea in zona. Parca niciodata nu a fost asa puhoi de oameni, in vinerea din Saptamina Luminata.
Sfinta Liturghie Arhiereasca a inceput ieri dimineata, la ora 9.00. Slujba religioasa a fost oficiata de insusi PS Casian Craciun, episcopul Dunarii de Jos, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi eparhiali. Fetele bisericesti s-au rugat, alaturi de credinciosi, pentru cei afectati de catastrofalele inundatii din acest an, pentru contenirea ploilor si retragerea apelor Dunarii. In acest timp, voluntarii parohiei continuau sa imparta apa sfintita, de la izvorul aflat la 12 metri adincime, sub sfintul lacas. Oaspetilor li s-au pregatit 1.000 de oua, 100 de cozonaci, 1.000 de sandwichuri, 1.000 de sarmale, 50 de litri de vin si o masa calda la cantina saracilor, amenajata in curtea bisericii. Cu prilejul marii sarabatori, au fost pregatite din timp nu mai putin de cinci budane a cite 1.000 de litri capacitate, pline cu agheazma.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii